|16 t/m 30 | 31 t/m 45 | 46 t/m 60 | 61 t/m 75 | 76 t/m 90 | 91 t/m 108 |

REACTIES 1 t/m 15


In de rubriek Stadskinderen, herinneringen van lezers, heeft op 11 januari 2003 een foto met een ingezonden stukje gestaan van de Albert Schweitzerschool.

Van 1957 tot 1963 heb ik op de Albert Schweitzerschool gezeten in de Exlostraat. Van de school is nu nog maar alleen een wijkparkje overgebleven. Alleen de bomen staan er nog. Nadat ik mijn kleuterschool had afgemaakt bij juffrouw van der Bol aan de Olststraat en waarvan ik 10 jaar later collega werd leerde ik de basisvaardigheden in de eerste klas. Van de periode t/m klas 4 kan ik mij niet zoveel herinneren. Wel dat ik op latere leeftijd verkeersbrigadier werd aan de Hengelolaan bij de Adventkerk, dat ik ging tuinieren in het Zuiderpark, dat ik naar de club ging van CJMV aan de Norgstraat, dat ik een tijdje op het knapenkoor heb gezeten bij alweer Marius Borstlap. Klas 6 maakte ik nog mee in de dependance aan de Eekhoornrade. Eén meester was er gek op voorlezen uit de boeken van Bas Banning. Dat was meester van Rosbergen of meester Vink.
Graag zou ik weer in contact willen komen met oud-leerlingen. Speciaal hiervoor heb ik een reüniesite gemaakt van de Albert Schweitzerschool.
Rob Nihot, Den Haag


De kleutergroep van juf van der Bol in de Olststraat.

Reacties op het artikel in de Haagsche Courant

(geplaatst na toestemming van de afzender)


Reactie 1


Hallo,
Ik ben het meisje van de 2e rij van onder de derde van rechts.Mijn naam was toen Gerrie Huisman en woonde in de Hellendoornstraat.Ik heb nooit op de Albert Schweitzer school gezeten en ken daar niemand van.
Op deze foto herken ik het meisje op de bovenste rij helemaal links. Haar naam is Marian de Groot. Foto in de krant was van de kleuterschool in de Olststraat.
Ik ben wel benieuwd of jij meer namen weet. Als je nog wat leuke dingen weet te vertellen wil je mij dan emailen.

Gerrie Veldhuis-Huisman

Antwoord van Rob Nihot:
Dag Gerrie,
Leuk dat je zo snel hebt gereageerd. Ik ben Robbie Nihot en zit schuin achter jou op de één na bovenste rij, de derde van rechts.De bedoeling was eigenlijk geweest dat de klassenfoto van klas 6 hier geplaatst zou worden. Misschien de volgende week?Van deze groep weet ik mij alleen nog de juf te herinneren. Zij heeft nog een tijd als juf gewerkt aan de Prins Willem Alexanderschool in Laakkwartier. Ik werkte toen op de Louis Pasteurschool. De PWA-school zit nu in het Laakhavengebied.
Volgens mij heet de jongen met de kaplaarzen in de onderste rij Jaap. Naar welke school ben jij toen gegaan?Heb je er bezwaar tegen dat ik jouw reactie op de site zet?
Hartelijke groeten van Rob Nihot.

Antwoord van Gerrie:
Hoi Rob,
Nog even met Gerrie. Ik heb er geen bezwaar tegen dat mijn reactie op de site komt. Ik ben na de kleuterschool naar de lagere school in de Nieuwersluisstraat gegaan ; de vd Brughheschool. Daarna naar de mulo Snoeckhenkemansschool. Ik kan me verder ook geen namen meer herinneren van de kinderen van de kleuterschool.Ik kan me de juffrouw nog wel heel goed herinneren. Al mijn broers en zussen hebben daar op de kleuterschool gezeten. Mijn oudste broer is heel lang directeur van het christelijk onderwijs geweest. Piet Huisman heet hij.
Groetjes Gerrie.

Reactie 2Geachte heer Nihot,
Van 1975 t/m 1981 was ik hoofd van deze school. In 1981 werd ik aangesteld als hoofd van De Eshof in Houtwijk. In 1983 is de Albert Schweitzerschool formeel met De Eshof gefuseerd. De leerlingen van klas 6 werden een jaar lang op kosten van het bestuur met een busje gehaald en weer naar het gebouw aan de Exlostraat gebracht.
De heer Vink is overleden. Ik heb nog steeds contact met mevr. de Ruijter. Zij is in de jareb 50 op school komen werken in is in 1996 met vervroegd pensioen gegaan.
Mijn voorganger als hoofd van de school was de heer v.d. Schenk. Deze is nog steeds directeur van de Oranjeschool in Zoetermeer (wijk 19).De Dr. Albert Schweitzerschool ging uit van de Vereniging voor Prot. Chr. Schoolonderwijs te 's-Gravenhage-Loosduinen.
Deze vereniging is vorig jaar gestopt en is gefuseerd met het SCOH. De administratie en waarschijnlijk ook het archief bevindt zich waarschijnlijk op het administratiekantoor ROBwest, Thorbeckelaan 351. Op de website van SCOH (www.scoh.nl) staan telefoonnummers en adres. De heer Spaargaren is degene die misschien nog iets van de Albert Schweitzerschool weet.
Dit was voorlopig alles.
Met vriendelijke groeten,
Bert Harmsen

Antwoord van Rob Nihot:
Geachte heer Harmsen,
Leuk dat u zo snel gereageerd heeft. Uw informatie zorgt er weer voor dat enkele stukjes van de puzzel op de goede plaats vallen. Bent u nog steeds directeur van de Eshof?Ik heb 3 vragen:
1. Mag ik uw reactie op de site zetten?
2. Heeft u nog foto's van de dr Albert Schweitzer? Zo ja, als het digitale foto's zijn, kunt u ze dan mailen? Zo nee, mag ik ze dan digitaliseren?
3. Heeft de Eshof een site zodat ik een link kan maken?
Hartelijke groeten van Rob Nihot.

Reactie 3


Beste Rob,
In de Haagsche Courant lazen we je stukje over de Albert Schweitzerschool. Zelf heb ik daar vanaf de derde klas september 1955 tot sept 1959 op deze school gezeten. Bij juffrouw Ph. Kuilenburg, dhr Crooy, en de dhr Nome. Ik woonde op de Leyweg.
Mijn man Alex (Riny) van Mil heeft vanaf september 1957 tot 1959 op deze school gezeten bij dhr Crooy en dhr v/d Waal, en woonde in de Paterswoldestraat.
Toen wij trouwden in 1970 en de oude rapporten van vroeger meenamen bleek dat we in dezelfde klas hebben gezeten. We kunnen ons hier niets van herinneren, wel wat namen zoals Alie van Huet dochter van de slager in de Zuidlarenstraat, Annemarie Terpstra??, Corrie Stelwagen, Nelly??, Coby van Gulik, Hans Bron, Henny de Hoge, Anton Koster, Piet achternaam vergeten. Zijn broer zat een of twee klassen hoger. Ik stuur één foto van een schoolreisje mee. Het juiste jaar weet ik niet maar moet dus tussen 1956 en 1959 zijn geweest. Op deze foto ben ik de 5e van rechts onderaan. Mijn man kan zich zelf er niet op terug vinden. Ik hoop dat er nog veel reacties op komen.
groetjes
Phia van Mil-Le Rûtte

Antwoord van Rob Nihot:
Dag Phia,
Nog bedankt voor je snelle reactie. Jij bent de derde die per e-mail gereageerd heeft. Ik heb je foto op de site gezet. Mag ik de inhoud van je e-mail ook op de site zetten?
Hartelijke groeten van Rob Nihot.

Antwoord van Phia van Mil-Le Rûtte:
Natuurlijk, ik hoop dat je er een leuke site mee krijgt. Ik weet niet zoveel meer van de lagere school. Alleen maar dat ik altijd extra werk mee kreeg, voor aardrijkskunde en Nederlands.
Hele boeken heb ik afgewerkt met d en t, ij en ei, enzovoort, dus ik ben erg nieuwsgierig naar andere reacties

Reactie 4


Hallo Rob,
Ik las je oproep in de Haagsche Courant. Ik heb ook daar op school gezeten. Ik ben in maart 1955 daar naar toe gegaan. In die tijd kon je in maart of september met school beginnen. Mijn broer,Theo Hebing zat 5 jaar later ook op die school. Sonja Wensveen kan ik me wel herinneren. Ze woonde aan de Hengelaan aan de kant van de kerk. Wij woonden aan de overkant. Het Indischemeisje op de klassefoto rechtsonder is misschien een zusje van Peggy Riekerk,die bij mij in de klas zat. Sonja was volgens mij bevriend met Adrie.
Misschien zat Arnold Visser bij jou in de klas. Hij had een jongere broer ,Jan. Ik heb ook nog in de klas gezeten bij juffrouw Wensveen. Ze had een tweeling, Hennie en Hannie. Op woensdagmiddag mochten we bij haar thuis t.v.kijken. Zij woonde in de Dieverstraat. Ik heb ook nog in de klas gezeten bij juffrouw Munz en meester Bruinsma. Mijn broer zat in de eerste klas bij juffrouw Perrenet. Ik weet niet of Wim Maalsen ,die naast ons woonde, bij jou in de klas zat.
Hij had een jonger broertje,Dickie. Ik moet ook nog ergens een poëzie-album hebben, waar nog meer namen in staan van kinderen uit mijn klas en als ik goed zoek heb ik natuurlijk ook nog ergens klassefotos. Als je meer wilt weten, hoor ik het wel.
Groeten,
Cobie Hebing

Hallo Rob,natuurlijk mag je mijn reactie plaatsen.De naam van de juffrouw was inderdaad Zuurveen. Ik heb nog geen tijd gehad om foto's te zoeken.
groeten van Cobie Hebing.

Reactie 5


Hallo Rob,
Leuke site, waardoor bij mij direkt de herinneringen weer bovenkwamen. Ik ben in 1955 vanuit Leiden in Den Haag komen wonen en wel op de Dedemsvaartweg. Het blok tussen de Oosterhesselenstraat en de Valthestraat.
Eerst heb ik op de chistelijke kleuterschool in de Adventkerk aan de Hengelolaan gezeten, waarna ik uiteraard weer naar een christelijke lagere school moest. Dat werd de Albert Schweitzerschool, waar ik, zoals de meesten, zes jaar heb doorgebracht.
Aan de hand van jouw foto op de site, blijkt dat ik een klas na jou heb gezeten. Robbie Lindhout en Hans van der Heuvel waren mijn vrienden en woonden bij mij in en naast het portiek, evenals Hans de Bode, die bij mij in de klas zat. Wij gingen alle jaren met ons vieren lopend naar school, tot Hans van der Heuvel en Robbie Lindhout van school afgingen.
Simon Arndt ken ik ook goed, want dat is mijn zwager geworden. Ik ben met zijn zus Marleen getrouwd, die weer een klas lager dan mij zat. Welke herinneringen heb ik allemaal nog?
1. Bevroren schoolmelk, die op de kachels werd opgewarmd.
2. Een kwartje zendingsgeld mee krijgen van thuis. Vijftien cent opmaken aan snoep in de Zuidlarenstraat en de rest in de zendingsbus.
3. Spaarzegels op school kopen van wat nu de Postbank heet.(gele zegels voor een kwartje en paarse voor een dubbeltje) Een volle kaart kon je dan op het postkantoor op je spaarbankboekje bij laten schrijven.
4. Een eerste schoolreis met een "Jan Plezier" naar het verre Kijkduin.
5. Juffrouw Zuurveen, die wanneer je jarig was en je uit mocht delen, de snoepjes uittelde en wat over was zelf op at.
Als ik nog eens een keer wat meer tijd heb, zal ik proberen meer namen van klasgenoten bij de gezichten op de foto's te plaatsen.
Veel succes.
Sjaak v.d.Linden.
PS
De foto's zijn, wat betreft het formaat wat aan de grote kant, maar dat komt de kwaliteit ten goede.

Antwoord van Rob Nihot:
Beste Sjaak,
Ten eerste bedankt voor je uitgebreide reactie. De namen die jij noemt komen me bekend voor. Simon woonde in de Wapserveenstraat, doe hem de groeten, en Hans van Egmond woonde in een portiek naast me in de Tinaarlostraat. Juf van Zuurveen komt mij ook bekend voor.
Dat jij dat nog weet van die zegels n de zendingspot. Wat ik wel weet is dat klasgenoten lege flessen uit de kratten haalden en dan weer statiegeld in de winkel gingen innen.
De foto's zet ik direct op de site. Zien er gaaf uit. Heb je er bezwaar tegen dat ik jou reactie op de site zet?Jij bent de 5e die gereageerd heeft. Ik hoor graag nog van je.Hartelijke groeten van Rob Nihot.
Antwoord van Sjaak v.d. Linden:
Je mag wat mij betreft alles op de site zetten.
Gr. Sjaak v.d.Linden

Reactie 6


Reactie van Roel Mai:
Rob,
Met veel belangstelling heb ik je artikel gelezen over de A.Schweitzerschool. Ik heb nog enkele foto's maar moet deze opzoeken.Er komen veel dingen boven, in willekeurige volgorde:
Ik heb op de school gezeten van 1956 t/m 1962.
Leraressen: Ruitenberg en Bruinhorst
Leraren: Nomen,Crooy en Bruinsma.
De Waal was voor Bruinsma hoofd van de school. De vrouw van meester Bruinsma gaf ook les. Hun zoon zat bij mij in de klas.
De heer Groen gaf muziekles.Vaak film op woensdagmiddag in de Adventkerk aan de Hengelolaan. Daar was ik ook verkeersbrigadier.Ik ken juffrouw Zuurveen maar heb geen les van haar gehad, zij had volgens mij een tweeling.
Ik herken ook Jan Tompot van een foto. Hij woonde in het portiek naast ons portiek op de Meppelweg en ik ken Fred Wolsheimer maar wist niet dat hij op de A.S. school heeft gezeten.
Wat zou het fantastisch zijn om eens een reünie van deze school te hebben.Overigens heb ik ongeveer 5 jaar geleden eens geprobeerd gegevens van deze school te krijgen, maar naar allerlei instanties gebeld voor oud leerlingengegevens. Dat is toen mislukt en heb ik het maar laten rusten.
Mochten mij nog meer dingen te binnenschieten zal ik je mailen.
Groet,
Roel Mai.

Reactie 7


Reactie van Herman Nennie:
Rob,
Gister je artikel in de Haagsche krant gelezen, heel leuk , pure nostalgie, dan merk je dat je ouder wordt.Gelijk even naar de zolder , en ja hoor , oude kieken.Ik sluit ze bij.
Op de klassefoto van de eerste klas [ 1960] staat juffrouw van de Zwan. Op de eerste rij, derde van rechts, Coby Westerduin, rechts daarvan ....Tadema en helemaal rechts mijn stille liefde Sylvia Dornseiffer.Op de derde rij , vierde van links , Effie Polman , rechts daarvan ikzelfop de vierde rij Links , mijn vriend Dick Vink , en op de achterste rij derde van rechts Jaap 't Hart. In de derde klas ben ik blijven zitten dus de klassefoto van groep 6 is heel anders.
Op de klassefoto klas 6 , meester de Vries en hoofdmeester Bruinsmaop de onderste rij 2e van rechts Coby Westerduin [ waarschijnlijk ook blijven zitten ]Op de tweede rij , derde van rechts , ook een stille liefde van mij, Marianne Groen.Derde rij, helemaal rechts ikzelf daarnaast Peter Matla en weer daarnaast Dick VinkOp de achterste rij rechts George Westerduin.
Op de sinterklaasfoto bijna dezelfde personen alleen Kees Tramper [ met boekje ] is nieuw. Bijna alleen maar leuke herinneringen aan de school , alleen de zanglessen van juffrouw de Ruiter waren afschuwelijkvoor mij. Voor een cijfer [ en ze wilde heel wat cijfers van je hebben] moest je van je stoel opstaan om dan in je èèntje een liedje te zingen. Later , toen ze mijn zoon ook les gaf , heb ik het haar verteld, ze was niet echt onder de indruk.
De CJMV foto genomen in de Norgstraat is vooral bij mijn broers bekend, Ton en Hans Nennie ze staan er beide op.
Herman Nennie

Reactie 8


Reactie van Hans Lindeijer:
Beste Rob Nihot, Ik heb met zeer veel belangstelling uw artikel in de Haagsche Courant (Stadskinderen) gelezen.Ik zal me eerst even voorstellen , ik ben Hans Lindeijer oud 58 jaar ,tegenwoordig woonachtig in Zoetermeer, ben getrouwd en heb twee kinderen.Ik heb in het cursusjaar 1956/1957 op de Albert Schweiterschool gezeten bij de toenmalige hoofdonderwijzer meneer van de Waal.Ik herinner me nog dat Teun Groen daar destijds de muziekleraar was,tevens was hij als organist verbonden aan de u welbekende Adventkerk.De reden dat ik zo kort op deze school gezeten heb was deze,mijn ouders en de natuurlijk de hele familiezijn destijds in 1956 naar de nieuwe wijk Bouwlust verhuisd , ik was toen 12 jaar en heb om die reden slechtseen jaar op deze school gezeten.Ik vond het een progressieve school erg vernieuwend en modern voor die tijd,ik heb er erg veel geleerd.Phia la Rutte die op de foto van het schoolreisje staat ken ik overigens ook, zij was een vriendin van mijn jongste zuster en woonde volgens mijn informatie ook in de wijk Bouwlust.Verder zat een zekere Hans Schouten in mijn klas,mijn zuster en de broer van de laatstgenoemde klasgenoot ,zaten een klas lager dan wij.In de hoop dat u wat aan deze informatie hebt,teken ik
met vriendelijk groet,
Hans Lindeijer

Reactie 9


Reactie van Nora Swart:
Hallo Rob,
Wat leuk dat je initiatief genomen hebt om een site over de Albert Schweitzerschool op te zetten. Ik heb daar ook een paar jaar doorgebracht en sta op de foto van de klas van juffrouw Zuurveen. Wat is dat allemaal lang geleden! Ik heb alleen nog flarden van herinneringen, maar met het lezen van de mail komt er wel weer wat terug. Juffrouw Zuurveen zat in mijn herinnering vaak met een haarspeld in haar oor te peuteren en ze had een tweeling, een jongen en een meisje. Die kwamen wel eens in de klas helpen. Achteraf denk ik dat het een relaxte juf was want ik kan me niet herinneren dat ze wel eens uit haar dak ging. Ze zat altijd rustig achter haar tafel. Ik weet nog wel wat namen uit die klas. Rechts vooraan (voor de kijker) in de witte jurk zit dacht ik Marquerite Wolbeer. In de kleuterklas (bij de Adventkerk) heette ze Margriet. Achter haar aan de buitenkant zit Mientje. Ik zit naast haar, Noortje Kouwe.
Ik woonde aan de Norgstraat in de flat die nu afgebroken is. Aan de andere kant naast mij zit Marga Klomp (?). Eerste rij, 2e van links, zit Jeannet. 2e rij, derde van links zit Lulu Abas. Zij woonde aan de Maartensdijklaan of een straat in die buurt. 2e rij, 1e staand is Ineke Turenhout. Zij woonde aan de Melis Stokelaan. 3e rij, 4e jongetje: zijn naam weet ik niet meer maar het staat mij bij dat hij erg stout was. In de tweede klas (hoe heette die knappe juf?) had hij met kerst zijn servetje in de kaarsenvlam gehouden en ik zie nog die juf met haar hoge hakken de vlammen uittrappen. En foeteren tegen hem natuurlijk. Helemaal achteraan staat Folkert, hij was toen de langste van de klas. En ik herinner me ook nog de naam Kees Pissuis, maar ik kan hem op de foto niet aanwijzen. Er zijn welgeteld 36 kinderen in die klas. We waren toch wel erg mak, want tegenwoordig is een lagere schoolklas van 25 bijna niet te hanteren.
Van de kleuterschool herinner ik me de hete lange wandelingen naar het Zuiderpark waar we met houten pollepels in het zand mochten graven. Dan de weg terug en in de klas kreeg je een klein flesje lauwe melk. Erg vies. Het rietje prikte je door de dop heen. Ook speelden we buiten achter de school in het weiland met de koeien, tussen de vlaaien. Na schooltijd, om 5 uur, ging ik wel eens naar het melken kijken.
In de krant stond iets over de dependance aan de Eekhoornrade. Daar heb ik ook nog gezeten. Bij een meester die vogeltjes hield, zeebravinken en zo. Hij woonde in Leiden. In de 5e klas ben ik van school gegaan. Toen zaten we in een gebouw tussen de Wapserveenstraat en de Oosterhesselenstraat.
We zijn verhuisd en ik ben toen op een Montessorischool terecht gekomen. Daar zeiden ze juffie tegen de juf, hoefden we niet in de rij te staan maar liepen gewoon naar binnen. Bij de deur stond een juf en die gaf iedereen een hand. Ze waren veel verder met de lesstof dan ik.
Ik heb ook nog een foto van mijzelf met een koksmuts op. Iemand schreef dat er toen een afscheid was. Van wie? van wat? Daar heb ik helemaal geen herinneringen meer aan. Ik zal de foto opzoeken en (als ik het kan vinden) mailen voor de webside.
Hadden wij ook schoolzwemmen? Ik weet nog vaag iets van de Regentes.
Mijn oudere zusje, Paula, heeft ook op de Albert Schweitzerschool gezeten, een jaar eerder. Zij woont nu in Duitsland.
Succes met de website! Groetjes, Nora Swart

Hier geeft Nora toestemming om haar e-mail te plaatsen:
Plaats maar. Ja, er komt zoveel terug bij het zien van die foto's en de verhalen van de anderen!
Groet, Nora

Reactie 10


Reactie van Cisca Maas v.d.Berg:
Hallo Rob,
Hier 3 foto,s die ik heb.Hoe de leerkrachten heten weet ik niet meer.De kleuterschool heb ik in de Advendkerk gezeten,in de 4de en de 5de klas zaten we in 2 klassenin de Oosterhesselenstraat achter het PTT-gebouw.Ik zat daar bij meester Vink,in de 2de klas zat ik bijmevrouw Zuurveen die tevens mijn bovenbuurvrouw was(moeilijk).Ik vind je pogingen voor een reünie erg leuk,ben benieuwd naar de reacties.
Groeten en veel succes.
Cisca Maas v.d.Berg
Buizerdveld 145
2727bc Zoetermeer

Rob,
Bedankt voor je snelle reactie.
Niet ik maar mijn vrouw heeft gereageerd omdat zij een aantal jaren op deze school heeft gezeten. Ons telefoonnummer geef ik je bij deze: 079-3520433 De reden is dat mijn vrouw zo enthousiast reageerde bij het lezen van de krant.
Met vriendelijke groeten,
Cisca en Gerard Maas
Het is aan jou of dat je per mail of telefonische contact met haar opneemt. Met vriendelijke groeten, Cisca en Gerard Maas

Reactie 11


Hallo Rob,

Wat leuk om een stukje over onze school in "stadskinderen" te zien.Na het gelezen te hebben,heb ik gelijk je site bekeken!Bij het zien borrelen de herinneringen op.
Als aanvulling op de eerste foto in de hal van de school,kan ik je nog de volgende namen geven: bovenste rij van links naar rechts 1e Augustinus Lyclama à Nijeholt, 4e Léandre Boers, 5e Josje Dubbeldam,7e Heleen Stoutjesdijk, 8e Enny Kleis.Onderste rij 5e Noortje Blokker, 6e Lia.......
Ik heb zelf van 1957 tot 1963 op de Albert Schweitzerschool gezeten.Ook heb ik op de kleuterschool in de Adventkerk gezeten.Ik herinner mij ook nog goed de hete lange wandelingen naar de zandplek in het Zuiderpark.
Spelletjes in de kring deden we altijd in de hal van de kerk.We moesten dan wel eens op de grond zitten,de vloer was altijd ijskoud(het was een soort cementvloer met grof grind erin)
Het hoofd van de school was juffrouw ten Have.


Gerda Ros


Dan de Albert Schweitzerschool:Ik heb bij de volgende juffrouws en meesters gezeten :
Juffrouw v.d.Bruinhorst (bij haar in de klas hebben we nog sterrekers gezaaid en mochten dit opeten op een meegebrachte boterham) ,juffrouw Beukelman,meester Kat, meester Crooy, meester Rosbergen, dhr. Bruinsma en meester Smit.
Ik weet nog dat we naar de trouwerij van meester Rosbergen geweest zijn.Dat was op mijn zusjes verjaardag 21 maart ( mijn zusje is Thea Ros en heeft ookop de Albert Schweitzerschool gezeten)
Toen we bij meester Rosbergen in de klas zaten,was dat in het noodgebouw aan de Hertenrade.Ik herinner mij daarvan,dat de kachels een keer zo hoog gestaan hadden,dat de kaarsen,die wij mee moesten brengen voor de kerst allemaal omgebogen waren door de hitte.Dit gebouwtje had een glazen gang met vitrines. Ik heb toen van gips Sneeuwwitjeen de 7 dwergen gemaakt en mocht die van meester Rosbergen in de vitrine zetten.
Het was een leuke meester.Volgens mij was hij net uit dienst toen hij bij ons kwam.Ik heb ook nog foto's voor je. Ik breng ze wel even langs op je school.
Groetjes en tot ziens,Gerda Jakobs-Ros.
P.S. een reünie zou wel leuk zijn.

Reactie 12

Hallo Rob,
Je brief in de krant gelezen. Ook ik heb 1 jaar op die kleuterschool gezeten en toen naar de Maartendijklaan verhuist.
Wilde naar je site kijken maar lukt me niet met het adres uit de krant.Kan je het adres naar me mailen?Bedankt, Nora Verwaayen.

Hallo Rob,
Nee, met jouw pagina is alles in orde. Ik had een - na nihot staan, ja en dan doet die het niet.Ik begon toch te twijfelen of ik daar wel op school heb gezeten en het is dus niet zo. Ik zat in de Raaltestraat 1 jaar op de kleuterschool.Veel succes met je reünie, misschien alle Tinaarlostraat kinderen eens bij elkaar?
groet, Nora


Reactie 13

Hoi Rob,
Ik hoorde van je site via Sjaak van der Linden. Sjaak zat een klas onder mij is later een goede vriend geworden en zelfs met mijn oudste zus Marleen Arndt getrouwd.
Ik sta op meerdere foto's die ik nog nooit gezien had.Hier nog een bijdrage van de kleuterschool en het afscheid daar. Ik sta op de afscheidsfoto vooraan en derde van rechts Carla ??? Op de foto met de winkel sta ik tweede van rechts. In het midden Robbie Lindhout.Bedankt voor je geweldige site.
Simon Arndt
Marotplan 86
2728EZ Zoetermeer


Reactie 14Mijn zus, Irma van Werkhoven-Boehlé, legt aan mij voor de Haagsche Courantvan 11 januari 2003.Omdat wij beiden op de Albert Schweitzerschool hebbengezeten hebben wij met veel plezier je site bezocht. Een aantal bij defoto's genoemde namen kwamen ons bekend voor.Ook jouw naam. Ik ben in 1960naar de Chr. Nat. Ulo in de Tinaarlostraat gegaan. Ik vrees dat ik niet overfoto's beschik maar ik zal kijken.Ligt het in het voornemen een echte reüniete organiseren?Ik heb een copie van het krantenartikel doorgespeeld aan aanMw Mr J. Conté-Kerseboom van het Gerechtshof alhier nu zij ook op de AlbertSchweitzerschool heeft gezeten.Al is zij van een eerdere lichting.Mag ik vanje vernemen? met vriendelijke groet,Richard Boehlé.
R.E. Boehlé
Hoofd Juridische Administratie
De Brauw Blackstone Westbroek, Den Haag
tel : 070 - 3285 365
fax: 070 - 3242 360
mobiel: 06-53778620Reactie 15Hallo Rob,

Via mijn attente moeder die mij het krantenartikel uit de Haagsche Courant over de Dr. Albert Schweitzerschool opstuurde (ik woon vanaf mijn 19e jaar in Almelo, Overijssel) werd ik geïnformeerd over jouw inititatief. Ontzettend leuk om na al die jaren wat te lezen over mijn oude lagere school. Ik, toen nog Jannie van Wijk, zat daar op school van 1961 tot 1967. Voor die tijd zat ik op de kleuterschool aan de Schoonebeekstraat. Ik bewaar goede herinneringen aan de A. Schweitzerschool.
Mijn juffrouws en meesters waren in die tijd :
juffrouw van Klingeren, juffrouw Koster, meester Hoogenraad, meester Bruinsma, meester van der Wiel en meester Vink.
Wat ik mij het beste kan herinneren zijn:
- de houten meterlat! van juffrouw van Klingeren waarmee ze je een (zachte) tik voor de broek gaf.
- de schoolreisjes (George Westerduin en ik mochten voorin de bus vanwege wagenziekte; zie foto)
- de inzamelactie Honger in Biafra.
- klassen 5 en 6 die heel gezellig waren.
- de splitsing in klas 6 in 2 groepen (verwachting HAVO/HBS of MULO/MAVO/LTS)
- mijn beste vriendinnen Paula Duyser (overleden) en Marja van Keeken (uit het oog verloren).
Ik sluit 5 foto's bij.
Hopelijk komt het een keer tot een reünie.
Veel succes verder met je site.
Hartelijke groeten,
Jannie Krabshuis-van Wijk
Almelo

E-mail : nihotdog@online.nl|16 t/m 30 | 31 t/m 45 | 46 t/m 60 | 61 t/m 75 | 76 t/m 90 | 91 t/m 105 |