|1 t/m 15 | 31 t/m 45 | 46 t/m 60 | 61 t/m 75 | 76 t/m 90 | 91 t/m 108 |

REACTIES 16 t/m 30
Reactie 16


Hallo Rob,
Leuk initiatief, deze reniesite.
Ik ben Kees Riemens, geboren in 1952, en ik heb van 1958 tot 1964 op de Dr. Albert Schweitzerschool gezeten. Daarvoor heb ik 2 jaar op de kleuterschool in de Adventkerk gezeten bij juffrouw Ten Have. Daarna ben ik naar de MULO in de Tinaarlostraat gegaan.
Ik woonde toen op de Hoogeveenlaan. In 1976 ben ik getrouwd en sindsdien woon ik met vrouw en dochter in Voorburg.
Zowel mijn ouderlijk huis aan de Hoogeveenlaan (tussen Dieverstraat en Oosterhesselenstraat) als de school bleken te zijn afgebroken toen ik daar eind vorig jaar voor de nieuwsgierigheid nog eens naar toe ben gegaan. Vandaar dat ik het extra leuk vond om iets over de Dr. Albert Schweizerschool in de krant te lezen.
De foto die Sjaak van der Linden instuurde heb ik ook. Het was de zesde klas in 1964 en ik weet zelfs nog een flink aantal namen.
Op de voorste rij rechts zit Evert Alting, daarnaast Roel Alting (geen familie van elkaar) en vervolgens ikzelf (op m'n knieen met het geruite bloesje) met naast me Frans Nennie. Derde van links in Stefan van Raalten (vergeef mij als ik de namen niet helemaal goed schrijf). Op de tweede rij herken ik Popko Wildeman, daarnaast Sjaak, Frits Reijnders en Robert Dijkstra. Van het knappe meisje daarnaast ben ik helaas de naam vergeten.
Daarboven herken ik als tweede van links Jelto Terpstra met wie ik bevriend was, de "Indische" jongen is Ronnie Soewandi (schrijf ik vast hardstikke fout), Rini Bout, Kees van Kesteren, Joost den Hertog (zijn vader was Dominee in de Adventkerk) verder op deze rij: Ingrid Zandbergen (tweede van rechts) en Annie Vos.
Boven van links naar rechts; Marguerite Wolbeer (mijn jeugdvriendinnetje). Derde van links: Hilda Schippers (woonde op het portiek naast mij), Nel Dornseiffer, Ietje van den Berg, Josje Bootsgezel, Mary Zuidam, vervolgens 2x ?, Magda Kroonen (weet ik niet helemaal zeker) en Ietje Reitsma.
Op de achtergrond vlnr meester Smit, meester (?), volgens mij een stagiaire of wel kwekeling zoals dat destijds heette, en het hoofd van de school meester Bruinsma.

De leuke dingen die ik mij herinner zijn de zangles van Teun Groen die ook organist was in de Adventkerk. Ik was "vrijwillig" ingelijfd bij het Dr. Albert Schweizer schoolkoor dat op bijzondere kerkdagen in de Adventkerk zong. Teun Groen ronselde zijn zangers en zangeressen voor dit koor in de hoogste klassen met de vraag wie er in het schoolkoor wilde zingen. Als de animo niet zo groot was, werd medegedeeld dat de repetities op vrijdagmiddag waren onder de rekenles waarna vrijwel alle vingers omhoog gingen.

Het afscheid van de school werd gevierd met een " heuse" bruiloft tussen Jelto Terpstra en (ik meen) Josje Bootsgezel waarbij alles geheel volgens het boekje werd nagespeeld inclusief bruidsjurk en smoking. Leuk detail: En van de "getuigen" hierbij was Hilda Schippers die voor zover ik weet later echt verkering kreeg met Jelto. Ik weet niet of zij ook werkelijk getrouwd zijn. Ik heb hier nog wat foto's van. Ze zijn echter niet van zo'n geweldige kwaliteit ( het simpele boxje en geen flitser) dus ik hoop dat mijn scanner er nog iets van kan maken. Ik zal ze zo spoedig mogelijk insturen.

Ik zou het reuze leuk vinden om eens wat te horen of lezen van mijn ex klasgenoten, hetzij via jouw site hetzij rechtstreeks naar mijn e-mailadres.
Uiteraard mag je deze reactie op je site plaatsen.
Met hartelijke groet,
Kees Riemens
Mgr. van Steelaan 175
2273 EL Voorburg
070 3857609
e-mail: keesriemens@wanadoo.nl


Reactie 17


Beste Rob,
Bijna iedere week lees ik stadskinderen. Zaterdag werd ik door mijn zus gebeld, dat er een stukje over onze school in stond.Ik denk nog vaak aan die tijd, ook nu komen er veel herinneringen boven.
Maar laat ik mij even voorstellen, mijn naam is Evelyn Arndt. Simon is mijn broer, ik las net zijn stukje, en Marleen (ook al genoemd) is dus mijn oudste zus. Onze jongste zus Liesbeth zat twee klassen na mij.Ik zat hier op school van 1964-1970.
Wij hebben allemaal op de kleuterschool Adventkerk gezeten,(zo staat het in mijn pozie-album zie ik nu) ook onze jongste broer Rudolf.Hoorden deze scholen bij elkaar?
Van de kleuterschool (1961-1963) herinner ik mij de volgende namen: het hoofd juf ten Have, juf Baks, juf Zwart? juf van der Roest. En een juf Joke? van de Glasbaars.
En van leerlingen: Irene, Suzie, Ieke, twee broertjes Eric en Dickie? Henk t Hart, Philippo Aangenendt? Erik.
De Albert Schweitzer was een christelijke school, met heel wat regels waar je je aan moest houden en op de een of andere manier toch wel modern.
De eerste twee jaar zat ik bij juf van t Hof. In de derde kregen wij juf Gerrie Montsma. Vierde klas: juf van der Berg. Vijfde: juf de Ruijter. Zesde: meester Bruinsma.
Handwerken van juffrouw Arendse, later van juffrouw van Dun of is het Verdun? en juffrouw Vink, de vrouw van meester Vink. Gymnastiek van meester Kuiper. Zang van dhr. Groen. Ook de concirge kan ik me nog herinneren, alleen de naam niet. Stuk voor stuk lieve / aparte mensen.
Voor mijn tijd was er toch ook nog een juf Perrenet? Juffrouw Zuurveen kan ik me ook nog herinneren. Haar zoon en dochter kwamen haar wel eens ophalen in zon grote Amerikaanse bak. Leuk mens.
De mevrouw van de spaarzegels noemden wij tante Riet. Ze kwam altijd met een lange leren jas de klas in en reed brommer of motor?
Leerlingen uit die tijd: mijn vriendin Hiek van Driel, Joke van Egmond, Maya Dornseiffer, Hans Daimler, Henk t Hart, Henk Kunzler, Ingrid v.d. Poel, Agnes v.d. Steenoven, Jan Vos, Ineke Wildeman, broertjes Bajema, Bram v. Wijk, Eric v. Rooyen, Albert Hegie, Rina v.d. Berg, Ingrid Bronstein, Cherry Duinveld?, Marijke Harinxma, Cobie v.d. Berg, Jacobie, Jochem, Sjako, Dick, Frans, Anton, Peter, Herman, Reno, Douglas, Annemarie, Hettie, Gina, Georgina.
De kinderen van het hoofd, meester Bruinsma, zaten ook op school.Kerstfeest was heel fijn. Tekenen ook. Vrijdags werd er voorgelezen. Pietje Bell en Levende Bezems.
In de Norgstraat kon je in de vakantie naar een knutselclub, was dat voorheen de CJMV? Ik kan me herinneren dat ik het daar erg leuk vond. Zou een renie op ons oude plein iets zijn?
Ik vind het leuk om al die mailtjes te lezen en ben benieuwd wat je nog meer binnen krijgt.
groeten, Evelyn.


Reactie 18


Beste Rob,

Ook ik heb het stuk stadskinderen gelezen. Ter aanvulling op hetgeen Roel Mai heeft geschreven nog dit. Wij hadden in de 6e klas (1961-1962) de heer de Vries als leraar.
Verder staat onder n van de foto's de naam Hettie Timmermans als ik het me goed herinner, en het geheugen wordt met het ouder worden minder, heette ze Hettie Timmer. Verder zat er nog een Jan Jongerius bij ons in de klas, zijn vader was bedrijfsleider/eigenaar van EMS van Santen de automatiek op de hoek van de Leyweg en de Wapserveenstraat.
Ik heb vanavond aan mijn moeder gevraagd of zij wil kijken of ze de schoolfoto's nog kan vinden. Zodra ik iets heb zal ik ze aan je mailen.
vr. gr. Rob Olofsen


Reactie 19


Beste Rob,
Erg leuk, jouw artikel in de Haagsche Courant van afgelopen zaterdag 11 januari.
Volgens mijn herinnering heb ik ooit bij jou in de klas gezeten. De foto's op je site en de enige nog in mijn bezit zijnde en bijgevoegde schoolfoto laten wat anders zien. Ik herinner me nog wel dat ik bij jou, Simon Arnts en Johny van den Avoort ooit in de klas heb gezeten, maar in welke klas dat geweest is weet ik niet meer.
Ik ben getrouwd met Mieke Roos en heb 3 zonen en 1 dochter. Volgens je artikel heb je nog bij Karel haar broer in de klas gezeten, maar die zat in een lagere klas.
Met de CJMV zijn we in die tijd ook nog in Hellendoorn gaan kamperen. Na de lagere school ben ik naar de Commenius MULO in de Spionkopstraat gegaan en heb daarna de HTS-W in de Wegastraat bezocht. Momenteel ben ik werkzaam bij Deerns Raadgevende Ingenieurs.
Het lijkt me leuk elkaar weer eens te zien.Met vriendelijk groeten,
Hans Nennie
Lijnbaan 221
2728 AE Zoetermeer
tel. 079-3421765

Reactie 20Hallo redactie,

Wat een leuk idee om zo'n site maken. Ik heb van de vierde tot en met de zesde, waarvan een jaar dependance, op de Albert Schweitzerschool gezeten, van 1958 t/m 1961.
Ondanks deze korte periode herken ik veel namen en op een van de foto's staat mijn broer Bert Boymans. Hij heeft wel alle klassen doorlopen.
Wij woonden op de Hoogeveenlaan.
Hartelijke groeten vanuit Zeeuwsch Vlaanderen.
Annet Fraanje-Boymans
( P.s. ze noemden mij Anneke Boymans)


Reactie 21


Beste Rob

Ik ben Jannie Kerseboom en heb van 1954 - 1960 op de Albert Schweitzerschool gezeten. Ik heb daaraan nog goede herinneringen. Ik herinner mij nog vele namen uit die tijd, zoals Anneke Kleis, Hillie van de Waal en Truus Visser.
Ik ben op jouw site geattendeerd door Richard Boehle de broer van een, helaas reeds overleden, klasgenoot Oscar Boehle. Oscar was weer een vriend van Martijn Zwaan, met wie ik 2 jaar "heb gelopen". Martijn staat achterin de klas op de foto, de eerste van rechts. De foto is een combinatie van klas 4 en 5 en de meester was meester Vlastuin.
Ikzelf sta bij het raam (de vijfde vanaf de meester) met mijn toenmalige vriendin Truus Visser (de 4e). Helemaal voorin (voor die met die strik in het haar) zit Hillie van de Waal, die in de vijfde mijn hartsvriendin was.
Ik stuur je de foto's afzonderlijk toe, omdat het bestand anders te groot wordt.Bijgaand stuur ik mijzelf zoals ik er uitzag in de vijfde klas.
Jannie Kerseboom


Succes met je website; ik vind het een grandioos idee en heb genoten van de foto's. Ik voelde de sfeer uit die tijd weer terug.
In een later mailtje voegt Jannie dit eraan toe:
Dit mailteje heb ik al eerder verstuurd, maar ik wil er nog iets aan toevoegen. Hillie van de Waal van de dochter van de hoofdonderwijzer (voor mr. Bruinsma).Verder herinnert ene Cobie mij en Richard Boehle. Richard en ik hebben elkaar pas geleden, via ons werk voor het eerst ontmoet, maar ik kende hem niet op school. Misschien is het leuk met die Cobie te mailen, ik weet niet of je haar e-mail adres hebt. Trouwens wat mij betreft, mag je alles op de site zetten, maar je mag er ook rustig in schrappen. Ik kijk wel wat je er van hebt gemaakt. Met vriendelijke groeten
Jannie Con-Kerseboom
Rijswijk.

Reactie 22Beste Rob Nihot,


Erg leuk om al deze reacties te lezen na je stukje in de krant. Ik heb vanaf 1960 op de Albert Schweitzerschool gezeten, daarvoor op de kleuterschool bij juffrouw ten Have.
Mijn naam is Inge van Driel en ik heb 2 zussen Hiek en Mies die ook op de Schweitzerschool hebben gezeten.Ik herinner me nog namen van Coby Pronk , Lineke Vos, Sylvia Dornseiffer, Sylvia de Rijke, Jaap 't Hart.
In de eerste en tweede klas zat ik bij juf Perrenet. Zij kwam later nog een keer op school om haar baby te laten zien. Met juf Zuurveen gingen we in de winter eenden brood geven. Met haar auto mochten dan iedere week een paar kinderen mee, heel leuk.In klas vijf had ik juf de Ruyter en in klas 6 meester Vink.Je zat dan in de "opleiding" en moest werken uit de Toetsnaald: een vreselijk boek met alle mogelijke rekenvraagstukjes.
We zijn met een groep naar het Groen van Prinsterercollege gegaan en volgens mij hadden we een goede ondergrond, want ik geloof dat iedereen in 5 jaar de havo heeft gehaald.
Op de verjaardag van meester Bruinsma moesten we allemaal naar de hal komen om hem toe te zingen. Ik ga eens zoeken naar oude foto`s en misschien komen er nog meer herinneringen boven. Deze mail mag je op de site zetten. succes ermee verder,
groeten van Inge Huisman-van Driel.

Reactie 23Beste Rob,
Mijn moeder kwam met een stukje van jouw hand uit de haagse courant. Ik zat op de albert schweitzer vanaf '63. Mijn broer Hans zat er vanaf '58. Zijn klassenfoto staat al op jouw site. Ik heb hem gemaild en hij zal reageren zodra hij tijd heeft. Op een van de klassenfotos (met meester Vink en Bruinsma en met Harm Jan Prins) herkende ik een goede vriend van mij: Jan van Briemen. Ik heb hem op de middelbare school leren kennen en ik zie hem nog steeds. Ik heb hem de foto gemaild en gevraagd te reageren.
Bij mij op het portiek aan de Hengelolaan (wij woonden op de 4-de verdieping op nr. 263) woonde een familie Nihot. het was naar mijn idee een gezin met veel kinderen. Ze kwamen af en toe bij ons TV kijken. Ik herinner mij de naam Yourie. Het gezin heeft daar maar een paar jaar gewoond. Na hen kwam daar de familie Zwennis te wonen.
Graag wil ik weten of dat jouw gezin was.
groet en bedankt voor de site,
Erik van der Put


Reactie 24Beste Rob,
Van mijn zus hoorde ik van deze site. Mijn naam is Liesbeth Arndt (nu: Williams) en sinds 20 jaar woon ik in Engeland, dus de Haagse Krant krijg ik niet te lezen. Mijn zus Evelyn, broer Simon en zwager Sjaak vd Linden hebben allemaal een stukje geschreven. Ik las net een stukje van Inge van Driel, haar zus Hiek was een vriendin van mijn zus.
Ik zat op de Albert Schweizerschool van 1966- 1972. Ook zat ik op de kleuterschool in de Adventkerk. Ik heb samen met Hans Hoekstra of Hoeksma? de' eerste steen' gelegd voor de nieuwe kleuterschool. Die school is nu, geloof ik, ook afgebroken. Ik had graag die steen willen hebben, als aandenken. Het heeft nog in de krant gestaan, als ik het stukje kan vinden, zal ik het emailen. Ik heb ook nog fotos, maar mijn scanner is kapot. Ik hoop ze gauw te sturen.
Het is leuk om alle reacties te lezen! Dank je wel.
Groetjes van Liesbeth.

Reactie 25Rob,
Wat leuk om alle tot nu toe ingezonden brieven en verhalen te lezen. De enige foto die ik ooit had is inmiddels geplaatst, omdat Sjaak van der Linden die heeft gezonden. Ik kon mij pas een aantal namen herinneren nadat ik alles had doorgelezen, maar een aantal andere namen zegt me niets meer.
Ik moet er bij vertellen dat ik pas vanaf de 3e klas op de Dr.Albert Schweizer ben gekomen. Ik kan mij herinneren dat ik in de klassen heb gezeten bij juffrouw van der Berg, juffrouw de Ruiter en de lange Meester Smit, die bij mij in de buurt woonde namelijk in de Gaardenbuurt. Ik woonde toen zelf aan de Middenstede. Woon inmiddels vanaf 1978 in Zoetermeer en ben getrouwd en heb drie zonen van 21, bijna 19 en een van bijna 14.
Wij zijn allen druk in de voetballerij. Vind het een fantastisch plan om eens iedereen terug te zien op een renie. Mijn adres in Zoetermeer is Lommerbaan 86. Deze info mag je op de site plaatsen.
Groetjes Fred Wolsheimer.

Reactie 26Hallo Rob,
Erg leuk initiatief. Laat ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Ineke van Huet .
Mijn lagere schooltijd heb ik doorgebracht op de A.S. school.
Woensdag 22 januari ging de telefoon: Roel Mai, waar ik bij in de klas heb gezeten. Samen met hem heb ik de fotos op internet zitten bekijken.
Hij wist erg veel namen, ik helaas niet meer, wel het kattekwaad wat we samen hadden uitgehaald.Ook mijn 2 zussen hebben op de A.S. gezeten, de ene Ali ( inmiddels Alice, de andere Willie( inmiddels Wil).
Ik ga zonder meer zoeken of ik nog fotos of i.d. heb.
Groet,
Ineke van Huet-van den Berg

Reactie 27Hallo Rob,
Het geeft een raar gevoel als je na ongeveer 40 jaar gebeld wordt dooriemand die bij je in de klas heeft gezeten .
Zo kwam ik ook achter het stukje in de HC en heb toen het betreffendenummer opgevraagd vandaar de wat late reactie.Na het lezen van het stukje kwamen er aardig wat namen in mijn geheugen naarboven.
Zoals Roel Mai die mij wist te vinden via kennissen van mijn ouders,RobOlofsen, Peter Schoonlingen, Hettie Timmermans,Bea Bron, Sjanie Houtzagers, Fenna Jonkers, Linda Dornseiffers en Ernst Planken.
Ik heb sindsdien alles bekeken wat er te vinden was en sta versteld van dereacties.
Hopelijk komen er nog veel meer bij.Ik zal eens kijken of ik misschien nog ergens foto`s kan vinden om door testuren.
Het zou erg leuk zijn als hier een renie uit voort zou vloeien.Nog veel succes hiermee en ga zo door.
Met vr.groet,
Koos v d Bosch,
Django Reinhardrode 23,
2717 GL Zoetermeer.Reactie 28Hallo Rob,

Al surfend kwam ik vanmorgen op de site van de Albert Schweitzerschool. Wat ontzettend leuk.
Mijn naam is Ellen Pol en ik heb van 1967 tot 1972 op deze school gezeten. In de vijfde klas ben ikverhuisd naar Leusden. Ik vond het erg leuk om al de namen van de juffen en meesters weer te horen.
Ik weet dat ik nog een klassefoto heb. Deze zal ik je binnenkort e-mailen. Overigens heeft mijn broer Hans van 1963 tot 1969 op deze school gezeten.
Groeten,

Reactie 29Hallo Rob en Kees.
Leuk dat je dit op gezet hebt, ROB!
Ik zat op de school van 58 t/m 64.
Zie bijgevoegde foto (2 rij links,2e van onder,met streepjes shirt) Zegt de naam Ietje Rijtsma je soms nog wat?
Of Jelto Terpstra,( op de foto vlak achter mij ) Jelto is inderdaad met Hilda Schippers getrouwd en woont nu in Voorschoten, Kees.
De zoon van de dominee zat ook bij mij in de klas, Joost den Hartog. Mijn naam heb je helaas niet genoemd, Kees, en toch gingen we wel met elkaar om.
Al die namen komen me erg bekend voor, Kees.
Heb jij trouwens (Kees) nog kontakt met andere uit de klas?Er komt steeds meer naar boven als je er over nadenkt.
Op woensdag altijd naar Wilhelm Tell in de Adventkerk.Volgens mij heb ik ook in de dependance gezeten maar daarmoet ik nog eens over nadenken. De schooltuin in het Zuiderpark.Verkeersles op de verkeerstuin.
Ook kan ik mij een Kerstfeest herinneren waarbij een meisje achter over leunende enmet haar paardestaart in mijn kaars kwam.
Misschien is het leuk om nog eens met jullie er over van gedachten te wisselen.
k hoor nog van jullie!
Vanaf morgen ben ik even 4 dagen naar Spanje.
Groet van Hermen van Dalen

Reactie 30Beste Rob Nihot,

Al surfend kwam ik vandaag jouw site tegen over de de Albert Scheitzerschool. Geweldig initiatief. Leuk om hier en daar herinneringen en juffrouws en meesters te herkennen.
Ik heb op de kleuterschool in de Adventkerk gezeten. Volgens mij 1966-1968.
En daarna 1968-1974 de Albert Schweitzerschool in de Exloostraat.Vorig jaar was ik daar in de buurt en ben na al die jaren gaan kijken. De school was afgebroken, en de omgeving erg veranderd.
klas 1: juf vd Laan (die ging toen trouwen)
klas 2: juf Monsma
klas 3: mw Zuurveen (die vonden wij heel erg)
klas 4: meester Ter Veen (hij gaf schaakles)
klas 5: juffrouw De Ruyter
klas 6: meester Vd Schenk
Herinneringen aan klasgenootjes komen boven. wat zal er van hen geworden zijn?
Edmund en Simone Hardenberg, Hans Kwabek, Marjan Philipsen, Ineke Weenk, Pim Voorneman, Freddy vd Knoop, Ingeborg Adema, Gjalt Adema, Frans ..., Ronald ..., Emile ..., Frank Ulrich, Frank Cirk, Erik Rorije, Trientje Bal.
Ik zie de foto van de verkeersbrigadiertjes op de Hengelolaan. Ja, dat heb ik ook gedaan, in weer en wind, maar wel veel gelachen toen met Emile. En als bedankje aan het eind kregen we een filmvoorstelling in Metropool.
Ook weet ik nog dat er op een gegeven moment op het schoolplein allemaal spelen met verf waren geschilderd.
Klassefoto's ga ik zoeken, hoor.
Ik hoop dat je nog meer reacties krijgt van mensen uit "mijn periode".
Met vriendelijke groet,
Frank Andriessen


E-mail : nihotdog@online.nl|1 t/m 15 | 31 t/m 45 | 46 t/m 60 | 61 t/m 75 | 76 t/m 90 | 90 t/m 108 |