|1 t/m 15 | 16 t/m 30 | 46 t/m 60 | 61 t/m 75 | 76 t/m 90 | 91 t/m 108 | |

REACTIES 31 t/m 45
Reactie 31


Hieronder de inhoud van een mailtje dat door Kees Riemens werd verstuurd aan Hermen van Dalen.
Hallo Hermen,
Toen ik je naam las in je reactie op Rob's website wist ik onmiddellijk weer wie je bent en waar je op de klassefoto staat. Je naam was me helaas even ontschoten evenals helaas nog meer namen (niet zo vreemd na bijna 40 jaar). Gelukkig wist ik er nog een heleboel, zoals Jelto, Popko, Roel, Evert, en natuurlijk ook Ietje Reitsma, Nel Dornseiffer en Hilda Schippers (zie ook mijn reactie aan Rob Nihot want daar staan er nog meer).
Leuk om te lezen dat Jelto en Hilda inderdaad zijn getrouwd. Kan jij je de " bruiloft" tussen Jelto en Josje Bootsgezel nog herinneren? Ik denk dat jij daar ook bij bent geweest. Behalve van jou heb ik helaas nog geen reacties van andere klasgenoten van toen gehad. Dat vind ik eigenlijk wel jammer en des te leuker vind ik daarom jouw reactie.
Verschillende klasgenoten heb ik ook nog tot 1968 op de MULO in de Tinaarlostraat meegemaakt zoals Nel Dornseiffer, Hilda Schippers en Marguerite Wolbeer en Roel Alting maar daarna ging iederen zijn of haar eigen weg. Volgens mij is Marguerite fysiotherapeute geworden en woont en werkt zij nu in Zoetermeer. Van anderen weet ik helaas niets meer.
Heb jij nog contacten met klasgenoten van toen?
Ik zou het zelf reuze leuk vinden om wat meer ex-klasgenoten op te sporen en wellicht aan te sluiten bij de reunie activiteiten die Rob Nihot in werking heeft gezet. We zijn inmiddels allemaal 50-ers en dat schijnt een leeftijd te zijn dat je met wat meer weemoed terugdenkt aan het verleden, wat je je dan altijd herinnert als een leuke tijd ofschoon er ook toen wat best wel wat minder leuke dingen waren. Maar we zijn doorgaans geneigd om die snel te vergeten en alleen de leuke dingen te blijven herinneren.
Ik kan me nog herinneren dat we in de 4de klas in een houten noodgebouwtje aan de Hertenrade hebben gezeten. In de vijfde klas zijn we daarvandaan verhuisd naar een nieuw schoolgebouw aan de Oosterhesselenstraat. Voor mij was dat helemaal een thuiswedstrijd want ik kon vanaf de achterdeur van ons huis vrijwel zo de school in lopen. Het laatste jaar (6e klas) zaten we in de Exlostraat.
In de zesde klas maakte ik deel uit van de "schoolmelkverdeelploeg". De kratten met schoolmelk werden in de hal van de school gezet en enkele " sterke" 6de klassers (waarom ze mij daarvoor kozen snap ik nog steeds niet) droegen de kratten, met per klas het juiste aantal flesjes, naar de 8 lokalen. Dit baantje was erg gewild omdat je daardoor en kwartier voordat het "speelkwartiertje" begon de klas mocht verlaten. Ik denk dat jij daar ook wel bij bent geweest.
Als we het over minder leuke herinneringen hebben, moet ik aan de schoolmelk denken, vooral als deze in de winter bevroren werd aangeleverd en voor de centrale verwarming eerst moest ontdooien. Niet te z...pen dus!! maar eerst moest je flesje leeg voor je naar buiten mocht.
Tot zover deze herinneringen en hoel langer ik er over nadenk des te meer komen er naar boven. Hermen, als jij van jouw kant wil proberen zoveel mogelijk klasgenoten op te sporen en op Rob's initiatief te wijzen, zal ik van mijn kant m'n best doen.
Ik zie er echt naar uit om weer eens bij elkaar te komen.
Met hartelijke groet en wellicht tot ziens
Kees Riemens
P.S. Rob, je mag wat mij betreft deze reactie ook op je website plaatsen. Misschien leidt het weer tot nieuwe contacten of herinneringen.


Reactie 32


Hallo Rob,
'n Late reaktie van mij,je oude kleuterjuf.Wij waren met vakantie,vandaar.
Heel verassend om die foto in de krant te zien.
Van veel kinderen weet ik wel de voornaam,maar weinig achternamen.
Leuk dat je zoveel response hebt gekregen.
Tot nu toe heb ik er maar een uit de Olststraat gelezen,maar ik ben tot reaktie 15 gekomen.Mijn zoon heeft die voor mij uitgeprint.
De meeste kinderen uit die klas zijn ook naar openbare scholen gegaan. Zoals je wel vermoedt,ben ik nu met pensioen en geniet van mijn negen kleinkinderen en reizen.
Veel succes met je site.Ik blijf het volgen.Je mag de mijne er ook op zetten.
Groetjes,
Greet Grobben-van der Bol.


Reactie 33


Rob Nihot kwam de naam en e-mailadres van Elsa Bajema tegen op www.schoolbank.nl en stuurde direct een mailtje. Dit is haar antwoord:

Hallo Rob,

Ik heb nergens bezwaar tegen. Van de AS-school heb ik twee klassefoto's. Die zal ik eens inscannen. Zal ik ze dan naar jou mailen? Ook heb ik twee foto's van het afscheidsdansje van de kleuterschool (in de Adventkerk).
Jouw naam zegt me overigens niets (sorry). Dus ik denk dat we niet bij elkaar in de klas hebben gezeten. Ik ben geboren in 1953 en ben in 1965 van de Albert Schweitzerschool naar Chr. Scholengemeenschap Overvoorde gegaan.
Spontaan kan ik weinig namen van de basisschool reproduceren.
Met Mia Lambrechtse (daar heb ik nog sporadisch contact mee) ben ik naar Overvoorde gegaan. Zij heeft een oudere zus Ali, die heeft ook op de AS-school gezeten.
Hier laat ik het even bij en zal nog eens op de site kijken.


Heb snel even naar de foto's en bijbehorende teksten gekeken. Leuk zeg, al die namen, waarvan veel me toch wel weer erg bekend voorkomen. Ik heb volgens mij bij Cisca vd Berg in de klas gezeten. Ik zit op de onderste rij in het midden van die klassefoto (deze heb ik zelf ook).
Mijn zus Petra Bajema heeft bij Jannie Krabshuis in de klas gezeten. Zij zit als eerste links op de onderste rij van die foto.
En leuk: iemand had het over Sylvia Dornseiffer. Zij woonde op de Hoogeveenlaan onder mijn latere echtgenoot Mathi den Exter (waarvan ik inmiddels gescheiden ben; maar we zijn goede vrienden en hebben een zoon uit 1976 en een dochter uit 1981).
Waarschijnlijk kennen veel oud AS-ers een Bajema: ik ben de oudste van 9 kinderen en die hebben volgens mij allemaal op de AS-school gezeten. Ik zal er bij gelegenheid eens naar vragen. Wij hadden een groentewinkel/zelfbediening in de Norgstraat.
En een oom van Mathi had een kapperszaak in de Wapserveenstraat. Een zoon van de kapper is bezig met het maken van een documentaire over de wijk Morgenstond.
Tjonge, ik moet nu echt wat anders gaan doen.
Wordt nog een keer vervolgd!
Opnieuw groeten,
Elsa Bajema


Reactie 34


Hallo Rob,

Nog een wat late reactie. Een paar weken geleden kreeg ik "de" krant van mijn vader. Hij woont in Den Haag. Ik in Zoetermeer.
Ik ben Gieleke Schoonveld en heb met heel veel plezier de reacties gelezen. Het wordt steeds moeilijker om te reageren omdat me toch steeds meer te binnen schiet.
Ik was vriendin met Martje Visser. Die heb ik al meer dan 30 jaar geleden voor het laatst gezien. Zij zat toen in de verpleging.
Later ben ik volgens mij ook nog vriendin geweest met Gerda Ros. Ik kan me sommige genoemde dingen nog goed herinneren. Zoals het liedje van de Ezelwagen en die overheerlijke opgewarmde melk. Ik houd nu nog steeds niet van melk!
Ik heb heel wat juffen en meesters versleten. Op de kleuterschool juffouw Van Dranen.
Klas 1:Juffrouw Bruinhorst en Juffrouw Zuurveen (om nooit te vergeten).
Klas 2 juffrouw Beukelman;
klas 3 meester Kat en juffrouw Beukelman
en klas 4 juffrouw De Ruiter; in de vijfde meester Smit en in de zesde meester Bruinsma, meester De Vries en mevrouw Van Brakel.
Ik heb genoten ook van de foto's. Ik heb foto's van mezelf gezien die ik niet heb en daar weet ik ook niets meer van.
Van de genummerde foto weet ik nog een paar namen die niet genoemd zijn.
Bovenaan 2e van rechts is Frans v.d. Put. Zelf sta ik helemaal boven 3e van links. Voor mij staat Nellie Melissie. Gerda Zakkee en Magda Roos staan rechts vooraan. Martje Visser staat links boven.
Een achterbuurvrouw heeft ook op de AS-school gezeten, maar ik heb haar nog niet te pakken gekregen. Ook heb ik nog jaren bij Aad v.d. Schenk gewerkt op de Prins Constantijnschool in Zoetermeer. Nadat hij hoofd was op de AS-school is hij naar Zoetermeer gegaan en is nu pas geleden met pensioen gegaan. Ik zorg dat zij ook deze krant krijgen.
Het lijkt me heel leuk om weer eens mensen van lang geleden te ontmoeten. Als je gaat organiseren, wil ik graag helpen.
Zelf sta ik al jaren voor de klas in Zoetermeer. Ik werk met anders-talige kinderen en heb steeds maar een paar kinderen in mijn groep. Het is heerlijk werk. Ik heb 2 kinderen. De oudste is 22 jaar en zit op de TH in Rijswijk, de jongste is bijna 19 en doet oefentherapie Cesar in Utrecht. Wij wonen met z'n 3-en op de Lommerbaan 106 in Zoetermeer.
Ik heb gezien dat er meer mensen in de buurt wonen. Wie weet,loop ik die ook nog eens tegen het lijf!
Dit mag gewoon allemaal op de site gezet worden hoor! Ik hoop dat er nog meer mensen zullen reageren.
Met vriendelijke groeten en hopelijk tot ziens!
Gieleke Schoonveld.


Reactie 35


Hallo Rob,
Bij het bekijken van je site komen er langzaam meer herinneringen en namen naar boven, leuk initiatief!
Het best herinner ik mij de 6e klas, het speciale HBS-klasje bij Bruinsma himself, met Bob Basset, Rob Holman (die ik later nog regelmatig heb gezien o.a. in zijn eigen kroeg), Augustinus L.a N., Sonja v. Wensveen (dacht ik) en wie nog meer?
Verder heb ik ook in de klas gezeten bij Annelies van der Scheur, Hans van der Pavoort, John van den Avoort (was die niet naar Amerika geemigreerd?), Marian Verwijs, Jettie Andrea en natuurlijk zijn Sjaak, Simon, Hans de Bode en Rob Lindhout bekenden, omdat die vlakbij of in de buurt woonden.
Kan me ook herinneren bij juffrouw v.Lit, meester Crooy en Rosbergen in de klas gezeten te hebben.
Bij mijn ouders liggen nog wel een paar foto's, die zal ik eens opzoeken en als ze nog niet bekend zijn naar je toe sturen. Er liggen ook nog wel oude rapporten.
Groeten,
Hans van den Heuvel
079 3213549


Reactie 36


Hallo Rob,
Niet lang nadat je artikel in de krant stond heb ik de site bezocht. Leuk om al die reacties en foto's van oude bekenden (en minder bekenden) te zien. En helemaal als er een vroegere klasgenoot op staat.
Ik heb in de klas gezeten bij Liesbeth Arndt. De namen van de foto die zij heeft gestuurd kan ik bijna volledig aanvullen. Voorste rij v.l.n.r.: Sandra Duyser, Astrid v/d Sman, Ingrid Bronsteyn, Leon Bazuin.
2e rij v.l.n.r.: Ety Zijdenbos, Mieke Niemans, Olaf van Kampen, Monica Burgemeestre, Wim Bizot, Jessica Burgemeestre, Hetty Staphorsius.
3e rij v.l.n.r.: Anneke van Eck, Liesbeth Arndt, Marieke Deelman, Rob van Duineveldt, Monique Feierabend, Henk Kraster, Riny v/d Hoeven, Jolanda Moermond, Addie Roos.
Bovenste rij v.l.n.r.: juf de Ruyter, Koos Vrolijk, Peter Merkelbach, Rob Rombout, Bart Schipper, Jan Bajema, Hieke (...), Annemiek van Noort.
Dat was even goed in het geheugen graven na 30 jaar. Ook ik ben niet helemaal zeker wie van de tweeling Jessica of Monica is. Andere namen van oud leerlingen komen me ook bekend voor, omdat ik bij ze in de buurt heb gewoond, op de Hengelolaan tussen de Zweeloostraat en de Dedemsvaartweg. Dat was dus 2 minuten naar school lopen. Later ben ik naar de Simon Stevin in de Zuidlarenstraat gegaan. Gewoond in de Kuinrestraat en woon nu op de Meppelweg. Je ziet, ik ben niet uit de buurt weg te slaan!
Na wat rommelen tussen de oude schoolspullen kwam ik mijn oude rapport tegen, een getuigschrift, een oorkonde verkeersbrigadier, een diploma verkeersexamen, een zwemdiploma. En, jawel, 2 exemplaren van de schoolkrant 'De Schakel'. Met stukjes van onderwijzers, maar ook van Peter Lindeman, Monique Feierabend, Heleen Strieker, Adrie Kerkhoff, Gerda van Wijk, Ineke Vink, Daisy Quist, Ingrid van der Poel, Maureen Nievaart (allen in de uitgave okt. 1967). In de uitgave van okt. 1968 reacties uit klas 2: Jean Pierre, Arthur, Marcel Cosman, Dino, Ellen, Femke. Uit klas 3: Rudy, Hieke, Addie, Sandra, Astrid. Uit klas 5: Herman Riemen.
Rob, ik wens je heel veel succes met de site.
Met vriendelijke groet,
Peter Merkelbach


Reactie 37


Beste Rob,
Hier een reactie van Kees van Kesteren...
Door m'n broertje Jan werd ik geattendeerd op je site... een ontzettend leuk initiatief!! Hierbij een foto van ons: Jan links en Kees rechts, genomen in de school door Foto Hofma, Leeuwenstraat 70. Tel 7940 (!) Hilversum.
Zelf heb ik de klassen gezeten van juffrouw Lit, de Ruiter, meester Bruinsma en Smit. (o.a. later in dependence aan de Eekhoornrade/Hengeloolaan, alwaar ik meester Smit de boeken leverde van Bas Banning om voor te lezen).
Ook nog even bij meester Hoogeraad (waarschijnlijk een stagaire die ook op één van de schoolpleinfoto's staat...) voor wie ik veel sympathie had vanwege het feit dat hij op een Puch met hoog stuur naar school kwam, hetgeen door de conservatieve bovenmeester Bruinsma niet echt op prijs werd gesteld:)
Meester Bruinsma sprak overigens met 'consumptie'... Soms mocht ik met hem mee in zijn gele Volkswagen Kever... feest!
Ik herinner me ook met gemengde gevoelens het overblijven bij juffrouw Zuurveen... De schoolmelk was een gruwel: in de winter te koud en in de zomer te warm... juffrouw Ruitenberg liet de krat in de winter bij de verwarming zetten waarbij de kwaliteit niet echt vooruitging:) Ik zat in de vijfde en zesde bij de 'melkploeg'... je moest dan de kratten ophalen en met een potlood gaatjes voor de rietjes prikken.
Ik weet n.a.v. de foto in de hal voor het mozaiek met juffrouw de Ruiter en meester Bruinsma (ik sta naast juffrouw de Ruiter...) bijna alle namen nog... Degene die me het meest zijn bijgebleven zijn Carla de Jong op wie ik 'smoor' was... (De Rosa Overbeek van Kees de jongen... de Ina Daman van Anton Wachter...:), Iris van der Klei (Steenzicht 20) met wie ik twee jaar 'gelopen' heb en ook bij thuis kwam... en niet in de laatste plaats de beeldschone Lulu Abas die ik later nog ben tegengekomen (op m'n zestiende ongeveer) en uitgebreid gefotografeerd heb... Tekeningen en schilderijen van haar hebben nog regelmatig in gallerieën in Den Haag en Rijswijk gehangen... een getekend détail van zo'n foto heb ik een paar jaar geleden nog in een collagetekening verwerkt... (Ik ben beeldend kunstenaar geworden).
Voor de sloop nog interrieurfoto,s van de school gemaakt... en op het laatste moment nog video opnamen van de buitenkant... de prachtige metalen letters Dokter Albert Schweizer School waren toen al van de luifel aan de hoofdingang verwijderd...
Mijn hemel, wat een herkenning... er gaat veel door me heen!
Succes met de Site!!!
Kees van Kesteren, Amersfoort.


Kees en

Reactie 38


Beste Rob,
Op de tweede klassenfoto, gemailed door Sjaak v/d Linden, sta ikzelf (kees van Kesteren) op de tweede rij in het midden met bril.
Middelste meester op de achtergrond is Hoogenraad... (net v/d kweekschool en in bezit van een schitterende Puch met hoog stuur die ik vaak in de fietsenkelder ging bewonderen...
Overigens ontdek ik ook nog Jos Roeleveld links onder mij, waarvan ik nog steeds een Lucky Luke heb: In de schaduw der boortorens:))
Op de laatste pagina klassenfoto's, die van Hans Nennie, met juf de Ruiter, de volgende toevoeging:
1: Martje Visser, 7: Hans David Richard, 9: Paul Overduin, 19: Wim Vermanen, 21: Ernest Wartington, 24: m'n eerste liefde, Carla de Jong (en dus niet 29!), 30: Anneke Snoek. (Edith van Kesteren was overigens geen familie van mij.)
Jouw naam komt me trouwens ook bekend voor...
Groet, Kees van Kesteren.
Haagplein 48
3811 GW Amersfoort
Tel: 033 463 21 44


Reactie 39


Beste Rob,
Ja, ik weet het nu weer: Ik heb de zesde klas twee maal gedaan en zodoende hebben wij één jaar bij elkaar in de klas gezeten... Ik zat van 1957 tot 1964 op school. Vanaf de tweede klas droeg ik een bril. Mijn broer Jan is vier jaar ouder en heeft nog les gehad van de strenge (hoofd)meester v/d Waal. Ook mijn zes jaar oudere broer Niek heeft nog bij v/d Waal in de klas gezeten.
Ik stond er om bekend dat ik toen al vrij aardig tekende.
Ik kan mij nu weer herinneren dat wij niet veel direkt kontakt met elkaar hadden maar elkaar wel lagen. Sonja was inderdaad ook erg leuk... maar ach, Carla... al vanaf de eerste klas:))) Geheime liefdes blijken achteraf toch de mooisten...
Wij woonden niet in de onmiddelijke schoolbuurt maar op de Wezelrade. Ik kwam ook wel thuis bij Kees Brakband die in de Norgstraat boven de opticien woonde waar we echt varende bootjes in elkaar knutselden, met motortjes van speelgoedzaak de Wapstad:) (Nu in Rijswijk en waar ik twee jaar geleden het schaalmodel van een toenmalige geel-groene HTM bus heb gekocht)
Bij Hans David Richard (Zuidlarenstraat boven de winkels) heb ik 'Open het Dorp' gezien...
Hieronder de foto's van de laatste resten van een, voor die tijd, goed, sfeervol en bijzonder mooi schoolgebouwtje...
Foto's mogen (wel onder naamsvermelding) door iedereen en voor elk doel kostenloos worden gebruikt.
Hartelijke groet van Kees.


Zo zag onze school eruit!!! (met dank aan Kees van Kesteren!!)De hoofdingang. De mooie sierletters waren al verdwenen. Deze boom staat nog steeds in het parkje. De eerste zoen in de fietsenkelder. Ingang naar de hal. De deur naar de vrijheid toe. Het keukentje waar van alles gezet werd. (vervelende leerlingen) De benedengang. De deur naar de zesde klas. Hier gebeurde het!! De sokkel van het aquarium dat ongetwijfeld een keer lek is geraakt.


Reactie 40


Beste Rob,
Dit is dan het broertje van Kees van Kesteren dat drie jaar lang onderwijs heeft genoten op de Dr. Albert en Schweitzerschool.
Dat moet dan geweest zijn van de vierde klas in 1956 (toen werd ik geïmporteerd in Den Haag) t/m de zesde in 1959,daarna ben ik doorgegaan naar het toenmalige Dalton Lyceum aan de Aronskelkweg.
Buiten de , ongetwijfeld gezonde , maar vaak walgelijke schoolmelk heb ik toch niet veel traumatische ervaringen in die tijd opgedaan. Het was mijns inziens een goede school met een prettige sfeer. In de vierde klas had ik meester Crooy(dat ik misschien zijn naam niet goed spel ligt beslist niet aan zijn onderwijs maar meer aan mijn herinnering) waarvoor ik groot respect had als mens en als onderwijzer , ik hoop dat hij dit nog leest.
Hij is de oorzaak dat ik voor het eerst in m´n jonge leventje zonder tegenzin naar school ging én oplette.....!! Wat me nog is bijgebleven is zijn manier van voorlezen die mij beslist boeide en het was dan ook ´n feest wanneer hij Bram Bliek op kostschool of Levende Bezems op smakelijke wijze voorlas en ik vermoed dan ook dat hij er zelf ook lol in had. Meester Crooy heb ik in de vierde en de vijfde klas gehad en ging niet mee naar de zesde.
Daar hadden we meester van der Waal waar ik beslist minder chemie mee had. Ik verdacht hem er zelfs van dat hij de pik op me had want ik was speels en had weinig zin om iedere dag beroerde tests te doen voor het wachtende toelatingsexamen. Toen ik het haalde zei hij : puur geluk ,in plaats van wel gefeliciteerd wat ik toen beslist niet humoristisch vond.
Nu het belangrijkste , wie kan ik me herinneren van alle vriendjes(innetjes) waarmee ik de schoolbanken heb gedeeld. Dat zijn er toch niet zo gek veel en ik weet ook niet meer in welk jaar ik ze precies moet plaatsen . Ik kan me namenlijk herinneren dat sommigen voor de zesde verdwenen of ze verhuisden of , zoals Paul Overduin bijvoorbeeld ,emigreerden.
Bijna iedere dag gingen we voetballen op ´n veldje bij de Hengelolaan/Dedemsvaartweg met Ronnie Collard , Arie Roos , Henk Mai , Hans Bron , Cary Beer , Paul Overduin en Freddie Propsma. Dan had ik ook nog de tweeling Hennie en Hannie Zuurveen in de klas die ik me niet als plezierig herinner.. Van de meisjes zie ik de lieve Ali van Huêt nog voor me , Annemarie Terpstra en Lida Meyer . Verder denk ik nog aan Hans Alting die later ,zoals hij als jongen al wilde , een dierenwinkel opende ergens in de Stedes.
Woensdagmiddags naar de filmvoorstellingen in de Adventkerk en niet te vergeten de schooltuin. Mooi! Ook staan mij nog koude winters en lange warme zomers voor de geest maar dat kan natuurlijk verbeelding zijn ?
Ik woon nu al sinds 1980 in het buitenland , Spanje en Zuid Amerika , heb ´n Spaanse vrouw en voel me hier wel heel erg thuis. De herinneringen neem je echter meestal mee en deze worden duidelijk versterkt door jouw goed opgezette site Rob.
Een pluimpje waard!
met vriendelijke groeten,
Jan Willem van Kesteren.


Reactie 41


Beste Rob,
Al speurend via schoolbank ben ik op jouw site gekomen. Wat een verrassing, een heerlijk gevoel om m'n jeugd terug te zien middels de foto's en verhaaltjes.
Ik woon al geruime tijd in Zoetermeer maar wanneer ik in Den Haag ben moet ik altijd even terug naar m'n roots,...Hengelolaan 371.
Er is veel, te veel, verandert bij het zien van de exlostraat, zoals hij er nu uitziet kan ik me het bijna niet meer voorstellen dat ik daar heb gespeeld en op school heb gezeten. Blij dus om de foto's terug te zien en alle avonturen van school weer even af te draaien. Vanaf de kleuterschool "de regenboog" naast de verkeerstuin ben ik naar de Albert Schweitzerschool gegaan.
Mijn schoolperiode was van 1976 tot en met 1979. Namen als Meester Ter Veen, Jufvrouw de Ruiter, Meester Harmsen zijn voor mij bekende namen.
Leuk initiatief jouw site en nu maar hopen dat er nog meer reacties zullen volgen. Succes en dank voor een stukje onvervalst "jeugd" sentiment.
Paul Vleghaar


Reactie 42


Hallo,
Per toeval ben ik op jouw site terechtgekomen van bovengenoemde school. Ik heb niet op deze school gezeten, maar op de Lagere School in de Zuidlarenstraat nr.10 (Berend Botje genoemd, later Burg. Marijnenschool)
Ik woonde in de Gasseltestraat nr. 30. Alle foto's vwb de oude wijk zijn echt jeugdsentiment voor mij. Ik heb van 1967 t/m 1973 op de Berend Botje school gezeten.
Mijn jeugdvriendin uit de Exlostraat heeft wel op jullie school gezeten van 1966 t/m 1972 of 1973. Wij zijn nog steeds vriendinnen en ik heb inmiddels een bericht aan haar gemaild over jouw site , want haar naam staat genoemd bij een van de klassenfoto's. Op diezelfde klassenfoto staat ook een Addy en dit meisje woonde tegenover mij in de Gasseltestraat.
Via schoolbank.nl ben ik inmiddels in contact gekomen met een oud klasgenootje uit de eerste 5 klassen van de Berend Botje school en wij zijn van plan om een reunie te organiseren van het schooljaar 72/73/74.
Kun je mij vertellen hoe je zo iets moet aanpakken en waar te beginnen. Ik heb begrepen dat onze school er nog wel staat maar dat het Mondriaan college er tegenwoordig huist.
Waar kunnen wij de oude schooladministratie terugvinden....? Gemeente ...?
Ik heb begrepen uit het verhaal op jouw site dat jij een advertentie of intervieuw hebt geplaatst in de Haagsche Courant.
Ik hoop snel antwoord van je te krijgen...alvast bij voorbaat dank....
groetjes
Monique van Houdt-Oudshoorn
Maassluis
P.s. Vergeet ik toch helemaal de naam van mijn jeugdvriendin te vermelden die op jullie school heeft gezeten....sorry....haar naam is Mieke Niemans....

Reactie 43


Beste Rob,
Ik kreeg vandaag bericht van mijn vriendin Monigue van Houdt-Oudshoorn, zij vertelde heel enthousiast dat ze een site over de Albert Schweitzerschool in de Exlostraat had gevonden.
Ik vind het onwijs leuk. Er is zelfs een foto op deze site waar ik op sta. Ik ben zeker van plan op bij mijn ouders thuis op zoek te gaan naarnog meer foto's. Ik heb in mijn poesie albums gekeken en kom de volgende namen tegen:
1e klas jaar 1967 kregen we les van Mevr. W. van 't Hof.
4e klas (klas 4b) jaar 1969 kregen we les van A. van der Wal Jr.
En ergens in dat schooljaar kregen we een nieuwe juf, haar naam is Mevr. G. Montsma.
Ook kom ik de naam van Mevr. vd Berg als leerkracht tegen (jaar 1969)
5e klas, jaar 1970 Mevr. F. de Ruijter
6e klas, jaar 1971 Dhr. A. van der Schenk
Van de leerlingen heb ik de volgende namen:
1969/1970
Hetty Staphorsius, Tanja vd Bergh, Ineke Soutendijk, Astrid van der Sman, Liesbeth Arndt, Addie Roos, Monigue Feirabend, Marieke Deelman, Sandra Duyser, Jessica en Monica Burgemeestre, Annemiek van Noord, Erica Sikkel
Je mag deze reactie op je site vermelden.
Groetjes Mieke Niemans.


Reactie 44


Hoi Robbie,
Ik heb jouw site via Monique Oudshoorn gekregen. Ik zat bij haar in de klas op de lagere school (Berend Botje). Ergens heb jij ook foto van de kleuterschool in de Wijhestraat.
Deze kleuterschool heet de Woelwaters en ik heb ook bij juffrouw Wringer in de klas gezeten. Volgens mij zat ik op de Woelwaters in 1966 (of zoiets). Ik ben van januari 1961.
Wat een jeugd sentiment zeg al die foto's van ons oude buurtje!!! Ik heb vroeger op de Dedemsvaartweg gewoond. Ik moet wel zeggen dat ik mij niet zoveel meer kan herinneren.
Ik heb nog een vraagje aan je. Ik had vroeger een vriendin die volgens mij bij jou op school heeft gezeten. Haar naam is Tineke Bakker en ze woonde in de Gietenstraat. Zegt haar naam jou iets??
Heel veel succes met de site.
Groetjes,
Marjolein Gronloh


Reactie 45


Hallo Rob,
Hoorde via mijn zus van deze site. Leuk idee om een site te maken rond de Albert Schweitzerschool. Jammer dat er weining foto's op staan van 'mijn' tijd daar. Heb er zelf 1971 t/m 1977 op school gezeten, daarvoor zat ik op 'De Regenboog'
Vanaf mijn geboorte in 1965 heb ik t\m voorjaar 1977 in de Exloostraat gewoond. De laatste schoolweken heb ik nog met mijn vader heen en weer gependeld tussen Zoetermeer en Den Haag. Heb nog drie klassefoto's, eentje met juffrouw van der Berg in klas ?, een met meester ter Veen (die van een zakdoek in zijn sok) in klas 4 en één met juffrouw de Ruiter. Dat kan in klas 5 of 6 geweest zijn want wij hebben haar twee jaar achter elkaar 'gehad'. Verder heb ik nog een paar foto's van de schoolreis met klas 6 naar 'De Wijde Wereld' in Otterlo, compleet met de brief met daarin alles wat we wel/niet moesten meenemen.
Zodra ik mijn scanner weer aan de praat heb gekregen zal ik dit alles naar je emailen. Voor nu heb ik alleen een scan voor je van een oude aansichtkaart van de Exloostraat. De kaart is op 13 september 1957 door mijn nichtje gepost toen ze bij ons logeerde.
Groeten,
Martin Niemans


ExlostraatE-mail : nihotdog@online.nl|1 t/m 15 | 16 t/m 30 | 46 t/m 60 | 61 t/m 75 | 76 t/m 90 | 91 t/m 108 |