|1 t/m 15 | 16 t/m 30 | 31 t/m 45 | 46 t/m 60 | 76 t/m 90 | 91 t/m 108 |

REACTIES 61 t/m 75

Reactie 61 (vervolg op reactie 55)


Beste Rob,

Hierbij de beloofde klassen- en teamfoto's van de Albert Schweitzerschool die ik in mijn plakboek heb gevonden:
klas 5 uit 1970 met Frieda de Ruyter als leerkracht, klas 6 uit 1970, klas 6 uit 1972 en klas 6 uit 1974 met ondergetekende als leerkracht. Kennelijk werden er om het jaar klassenfoto's gemaakt.Verder een teamfoto uit 1972 met van l. naar r. boven: Joke Pronk, mevr. Zuurveen, Aad van der Schenk en onder: Joke v.d. berg, Harm ter Veen, Frieda de Ruyter.
Tenslotte een teamfoto uit okt. 1974 (dus niet uit 1972 zoals erop staat!!) met van l. naar r. boven: Aad van der Schenk, Harm ter Veen, Frieda de Ruyter, B. Engelberts, mevr. Wilschut en onder: Aat Vink, mevr. De Neve, Joke Pronk.
Ik denk dat oud-leerlingen vooral de teamfoto's leuk zullen vinden, omdat deze natuurlijk toendertijd niet zijn verspreid onder de kinderen.
Veel succes met je site!
Groet van Aad van der SchenkReactie 62


Hoi Rob,

Via schoolbank kreeg ik een tijdje geleden een mailtje van jou...........
Mijn geheugen is helaas niet zo best ..........Dat merkte ik toen ik op jouw site keek.......Zelf heb ik nog een paar foto's die ik op de site heb staan.
Volgens mij behoorde deze foto's bij de dr Visser Hooftschool.
Wat schetst mijn verbazing......Ik vind op jouw site een zelfde foto (wel met andere kinderen maar de zelfde leerkracht.
In mijn herinnering is het zo.......zat ik vanaf kleuterschool tot klas 4 op de Visser Hooftschool............5 en 6 zat op de Albert Schweitzerschool..........tenminste in mijn geheugen.......Ik stuur je wat foto's......Misschien herken je er wat van.

Groetjes Denise Hofland


Reactie 63


Geweldig deze site!
Ik ben Ernst Kouwe en heb met mijn zus Caroline van 1965 tot 1970 hier opschool gezeten. Ik wil vooral even reageren op reactie nr. 50 van InekeVink. Zoveel namen als zij uit mijn klas wist op te noemen! Ik herinner mijWim ... 's ochtends om zeven uur brood pikken bij de Hus bakkerij en BartSchipper die aan de overkant woonde: zo dicht bij school - daar droomde jealleen maar van.
Jantje Bajema was zoon van een groenteboer. Bram van Wijkheeft er voor gezorgd dat ik op voetballen ben gegaan (VCS). En RobSchoonderwoerd kon inderdaad fenomenaal tekenen. Op een gegeven moment kwamSierd de Vos uit Eindhoven bij ons in de klas. Bij het radioprogramma Langsde Lijn werkt een Sierd de Vos, zou het hem zijn?
Helaas hebben mijn ouders ons na de vijfde naar een andere school gedaanomdat we les zouden gaan krijgen van de hoofdmeester. En "hoofdmeesterszitten vaker aan de telefoon dan dat ze voor de klas staan". Ik ben dus het3-daagse schoolreisje misgelopen...
Guido en Margot, die zo mooi kon voorlezen, schieten me nog te binnen. O ja,en de surprises. Nou ja, teveel om allemaal op te noemen. Nog een dingetjedan: Ik speel tafeltennis en soms moet ik tegen een club die in dezelfdegymzaal speelt als die waarin wij moesten gymmen omdat onze school geeneigen gymzaal had.
Groeten,
Ernst Kouwe

Reactie 64


Hallo Rob,
Het heeft even geduurd maar hier zijn dan toch de beloofde foto's.De eerste is van kleuterschool 'De Regenboog' met Juffrouw Lummel. Ik zit op de voorste rij, derde van rechts (met de geruite trui).
De volgende is uit van mijn vierde klas (1975) met Meester Ter Veen. Ik sta op de achterste rij helemaal links.
De laatste is met Juffrouw De Ruiter. Ik weet niet of deze nu van 1976 of van 1977 is. We hebben haar zowel in de vijfde als in de zesde als lerares gehad. Nu zit ik in het midden (met de lichte beige trui) op de tweede rij van voren.
Ben benieuwd of iemand zicht nog herkend op deze foto's.
Groet,
Martin Niemans
Reactie 65


Hallo Rob,
Wat leuk om al die oude namen weer voorbij te zien komen.Ik heb van 69 tot72 op de AS gezeten samen met mijn tweelingbroer Bert.Juf de Ruiter ,juf vd Berg meester Bruinsma ,juf Zuurveen.
Ook de namen van mijn klasgenootjes.Ik was er een hoop vergeten,maar nu komt alles weer bovendrijven.Bart Schipper ben ik later nog wel eens tegengekomen op het werk bij mijn echtgenoot.Marieke Deelman was mijn vriendinnetje.We hebben heel wat afgespeeld in de tuinen tussen de Dedemsvaartweg en de Gietenstraat.
Ook Astrid vd Sman,Wim Bisot woonden vlak bij mij.Op de afscheidsavond heb ik nog solo moeten zingen,ik weet de tekst zelfs nog.Kinderen,kinderen,praat me niet van kinderen,Oma heeft er zelf zo,n zeventien gehad.En ik vond het doodeng.
Meester Groen ken ik ook nog wel.Het lijkt me hartstikke leuk om iedereen weer eens te zien.
Succes allemaal
Anneke van Eck
Safarigeel 74
2718 CN Zoetermeer


Reactie 66Heb via oud klasgenoot deze site bezocht. Te gek! Was er al zo lang naar op zoek oud-klasgenoten te vinden. Heb in de reactie ook oud-klas genoot weergevonden, Ineke Vink. Maar helaas er staat geen email bij. Hoe kom ik in kontact met haar? Op www.schoolbank.nl staat ze niet.Hoop op reactie terug.
Gr. Frieda Houweling (vanDalen)


Dit is de 2e klas uit 1967 van Frieda.Reactie 67KAGAWA-reünie op 27 maart 2004Hoi Rob,
Hoe gaat het met jou?
Het organiseren van onze reünie loopt op rolletjes. We hebben inmiddels een fantastisch enthousiast team bij elkaar gesprokkeld.
Een oude klasgenoot van me Hans Nagelkerke heeft een nieuwbrief voor ons samengesteld. Diverse Kagawanezen hebben nu hun eigen rubriek.
Deze week is de tweede nieuwsbrief de deur uitgegaan. We zijn er apetrots op. In de bijlage zit onze tweede nieuwsbrief.
Zou je zo vriendelijk willen zijn onze datum van de reünie te vermelden in jouw banner.
De datum is 27 maart 2004.
Verder ontdekte ik op jouw website bij de reacties een stukje van Aad v.d. Schenk. Hij is op de lagere school mijn klassenleraar geweest.Ik heb al 1x met hem gemaild. Gaaf hoor.
Groetjes Erna


Reactie 68Hallo Rob,

Hierbij mijn klassenfoto. Deze foto, van klas 5, is genomen in het najaar van 1971. De heer Schenk heeft een foto van deze klas van een jaar later, in kleur! Ik merk dat ik minder namen ken dan ik verwacht had.

Dit is de 5e klas uit 1971 van Ellen Lammers.

Op de achterste rij zijn dat van links naar rechts: Carla Pronk, Albert, ??, Arthur, Dick, Joan,en Rhona.
De een na bovenste rij: de eerste is geloof ik Marcel, het meisje ernaast weet ik niet meer dan Bettie Vrolijk, Sonja Riemen , Ellen Pol, ???, ??? , Bert van Eck, en juf Pannekoek-v. Elst, voor de juf staat Mies.
Zittend ken ik de jongens niet meer bij naam: de meisjes zijn Marieke Pannekoek, Yvonne Buijs, ?? en Femke v.d. Wal.
Hurkend voor de groep: Irene Roeleveld, ????, ???? en Joop Pronk.
Namen die nog in mijn Poëzie album stonden maar waar ik niet meer het gezicht van weet: Ria Fils; Netty Korving; Marjo Ripmeester; Francoise de Feijter
Ik vind het trouwens wel erg leuk om al de herinneringen van anderen te lezen. Vaak als ik het lees denk ik: oh ja dat is waar ook. Zo ben ik er ook achter gekomen, hoe het komt dat ik geen melk lust. Lauwe melk die ik op school kreeg. Ik gruwel nog steeds van melk. Toentertijd kostte schoolmelk 2 gulden 50. Dit weet ik nog omdat mijn rijksdaalder een keer in het rooster voor de fietsenkelder viel. Ik heb het nooit terug gekregen.
Wat ik mij nog wel heel goed herinner is dat er allemaal spelletjes op het schoolplein waren geverfd. Dat vond ik onwijs leuk; met name het spel twister was mijn favoriet.
Ook weet ik nog dat ik voor juffrouw Zuurveen bang was, ik wilde nooit te dicht bij haar komen. Juf Monsma heb ik zowel in klas 1 als 2 gehad. Zij was echt mijn lievelings juf. Ik denk dat dat mede kwam doordat zij wel eens bij ons thuis kwam. In mijn herinnering was zij hoe een juf moest zijn; knap, jong en heel lief.
Groeten, Ellen.


Reactie 69Beste Rob, Via mijn broer Popko Wildeman die tegenwoordig in Appingedam woont, ben ik over je site getipt.
Hij op zijn beurt werd weer weer getipt, door een oud klasgenoot, ik weet niet wie, van de Kagawa Mulo, die kennelijk bezig is een reünie te organiseren. Ikzelf heb van 1960 - 1966 op de Albert Schweitzerschool gezeten. Daarna bijna 3 jaar op de Tinaarlo Mulo. Halverwege de 3e klas, in '69, zijn we verhuist naar Delfzijl. Vreselijk vond ik dat indertijd.
Ik woon er nog steeds, en ik moet zeggen, ik zou voor geen goud meer terug willen naar de randstad.
Ik sluit 3 foto's van de Adventkerk kleuterschool bij. 1 van het afscheidsfeestje in 1960. De kabouter ben ik. Op de 2e foto sta ik voor juffrouw Touwen??. Verder moet ik je eerlijk bekennen dat ik niemand op de foto herken. De 3e foto sta ik volgens mij als 5e links van de juf.
Op de site staat een klassefoto uit 1960 met juffrouw v.d. Zwan. Daar sta ik ook op (achterste rij, 5e van rechts naast volgens mij Fred de Ruiter). Jaap 't Hart staat volgens mij op de achterste rij 3e van links, de juf niet meegerekend.
De 3e van rechts op de achterste rij is volgens mij Roelf of Roelof de Boer. Maar dat weet ik niet zeker.
Overigens ben ik mijn broer Popko 2 keer tegengekomen op foto's. Mijn zus Ineke staat in elk geval op 1 foto met volgens mij juffrouw Monsma??
Ik vind je site een prachtig initiatief. 3 jaar geleden ben ik met vrouw en toen 3 jarige dochter nog even in Den Haag wezen kijken. We kampeerden toen in Duinrell. Behalve de Adventkerk was er helaas weinig herkenbaars meer over.
Een vriendelijke groet voor alle oud bekenden die dit lezen.
ps. Je mag deze reactie en de foto's uiteraard op de site plaatsen.
Jan Wildeman
Delfzijl

Reactie 70Hoi Rob,
Terugkomend op mijn mail van november ben ik samen met Inge van Driel aan de slag gegaan om namen te achterhalen van leerlingen die van 1960-1966 op de Albert Schweitzerschool hebben gezeten.
Inmiddels heb ik enkele mensen gevonden: Ruurd Berendes, Sylvia Dornseiffer, Els Jongeneel, Els en Freddy Wagemans, Sylvia de Rijke, Helga Tadema.We zijn nog op zoek naar: Peter Houtman, Leo Hegie, Sylvia van Tongeren, Paulien van Buren, Truusje Riemens, Patricia Goedhart, Eddie Young, Robbie de Lusenet, Ellen en Renee de Kraaij, Annemieke van Vierbergen, Astrid Siliakus, Mieke Roos, Lineke Vos, Yvonne Kremer, Karin Houtman, Albert van Weert, Hans Timmers, Coby Westerduin, Mia Ditmar, Effie Polman, Robbie Verhagen, Koert van der Grift, Anja Bijleveld, Hedy Plaat, Els Sluiter, Hans van Kesteren, Mirjam....... (zie ook de foto met Juffrouw Perrenet op jouw site oktober 1960).
We hebben nog geen plan over hoe de reünie te organiseren. In ieder geval dit jaar, maar eerst maar kijken of we meer mensen kunnen vinden.Wil jij dit op de site van de Albert Schweitzerschool zetten?
Het mailadres is dat van Inge.
Hartelijke groeten,
Inge Huisman-van Driel
Cobi van Beest-Pronk


Reactie 71Deze reactie is verwijderd.

Reactie 72Beste webmaster ,
Mijn vader Bram van Wijk heeft ook op deze school gezeten.Hij is op zoek naar naar twee mensen , de broers Kees en Koos Vrolijk.Omdat er op de site een reactie van Koos staat dacht ik dat het mogelijkwas om het e-mail adres vanKoos Vrolijk te achterhalen , of anders iemand die hem kent of weet waar hijwoont.
Ik hoop dat u mij daarmee kan helpen , meneer.
Alvast bedankt , Leon van Wijk.


Reactie 73


Beste Rob,
Wij hebben samen op 2 scholen gezeten, de AS school en de Tinaarlo Mulo. Ik had al wat bewegingen van jou op Schoolbank.nl gezien. Erg indrukwekkend wat je allemaal gedaan hebt. Ik ben er trots op dat ik ooit bij jou in de klas heb gezeten.
Als ik al die namen weer voorbij zie komen gaat mijn geheugen weer open. Leuke onbezorgde tijd, die schooltijd. Hartstikke leuk al die oude foto's.
Ik ben alweer een tijdje bezig om contact te krijgen met al die mensen uit die tijd. Ik ben gewoon razend benieuwd wat er van iedereen geworden is. Woon zelf al meer dan 16 jaar in Arnhem, dus ver van Den Haag (nou ja, ver....).
Ben getrouwd en heb een dochter van 28 (getrouwd) en een zoon van 20 (militair, vertrekt binnenkort naar Iraq) en werk als teamleider bij ING (divisie Postbank).
Bedankt dat je met jouw site een eind op weg hebt geholpen. Ik hoop dat er wat reacties bij mij binnen gaan druppelen.
Veel succes en laat eens iets van je horen. Altijd antwoord terug.
Met vriendelijke groet,
Kees BommeljeReactie 74


Hallo Kees en alle anderen,
Met Rob heb ik al eens eerder via de Schoolbank-site contact gehad. Volgens mij ken ik de meesten van jullie niet van de lagere schoolperiode, omdat in ieder geval Rob mij een paar jaar voor was.
Kees, jou heb ik volgens mij alleen meegemaakt in mijn middelbare schooltijd, en ook dat is alweer verschrikkelijk lang geleden. Een tijdje terug kwam ik je moeder nog tegen op de Segbroeklaan: daar had ik een appartement in de verkoop (dat doe je als je makelaar bent).
Een paar maanden geleden heb ik een afspraak gehad met Ciska van den Berg en Simone Mellegers: dat was hartstikke gezellig.
Wellicht kent een aantal van jullie nog wel iemand van de familie Bajema “met al die kinderen en die groentewinkel in de Norgstraat”. Daar ben ik dus de oudste van. Ik heb een zoon van 27 (analist/programmeur) en een dochter van 22 (studente HBO-communicatie) en zelf ben ik makelaar/taxateur (zelfstandig ondernemer bij franchise RE/MAX Hofstad Makelaars in Den Haag). Dat doe ik samen met mijn ex-man en vader van mijn kinderen: Mathi den Exter en mijn huidige partner Roland Matser.
Dus als jullie wat te makelen of taxeren hebben: laat het even weten. Mijn vader is inmiddels overleden; mijn moeder van 84 doet het nog goed voor haar leeftijd. Verder gaat het met al mijn broers en zussen (Petra, Emma, Sjirk, Jan, Sjouke, Benno, Christa en Roelof – in chronologische volgorde) goed, met uitzondering van Emma. Die is ernstig ziek en we hopen dat ze er bovenop komt.
Nou, dat was in kort bestek mijn reactie. Ik hoop dat het met iedereen goed gaat en wellicht tot ziens of mails.
Elsa Bajema
Lau Mazirellaan 470
2525 WV DEN HAAG
070-368.01.33
06-460.38.440


Reactie 75


Dag Rob,
Gisteren schoolbank.nl ontdekt en ik zat denk ik in de klas van Roel Mai en Ineke van Huet. De klassefoto die ik in de bijlage meestuur staat nog niet op de site. De foto is van oktober 1960, klas 5, meester Nome. Roel en Ineke moeten hier volgens mij ook op staan. Ikzelf, Corry Knops, sta op de foto onderste rij staand tweede van rechts.
In mijn klas zaten o.a. Anneke Vrolijk (tweede rij zittend hoek rechts), Yvonne Kouwenberg (onderste rij zittend tweede van links), Jenny Stelwagen ( tweede rij zittend derde van links), en verder Linda Dorseiffer, Lineke Urgert, Ineke van Huet en Roel Mai (weet niet meer waar ze op de foto staan).
Het meisje (onderste rij zittend derde van links was mijn vriendin, haar naam ben ik kwijt, stom he, misschien kan iemand mij helpen met haar naam).Ik stuur nog meer mailtjes met foto´s van de kleuterschool Adventkerk.
Goed initiatief van je deze site, complimenten! Groeten Corry Knops


De klas van Corry Knöps


kleuterklas 1956. Ik zelf, Corry Knöps, zit onderste rij vierde van links op de foto . Zesde van links zit mijn vriendinnetje Dini Heins, zij was gehandicapt.


Corry Knöps zit onderaan bij het pijltje.


Corry Knöps zit onder het pijltje.
E-mail : nihotdog@online.nl|1 t/m 15 | 16 t/m 30 | 31 t/m 45 | 46 t/m 60 | 76 t/m 90 | 91 t/m 108 |