Stoepranden in 1963 en welkom op de site

Geplaatst: 72 foto's en 15 reacties


Filmpje sloop Wapserveenstraat

Picasa Fotoalbum Tinaarlostraat van Roel van Beek
TUINFEESTEN EN BLIKKIESBUUT


De huizen van de Tinaarlostraat aan de oneven zijde zijn opgeleverd in 1955/1956. Ze zijn een voorbeeld van na-oorlogse weder(op)bouw in Den Haag.
Vele echtparen waren blij dat ze een woning konden betrekken in een splinternieuwe straat in de wijk Morgenstond.
De Tinaarlostraat bestaat uit drie blokken. De blokken, de twaalf portieken en de 96 huizen zijn twee-, drie- en vierkamerwoningen. Jonge gezinnen en – toen genoemd – mensen op leeftijd gingen er wonen.
De straat heeft al gauw haar sfeer, haar ontspannen drukte en haar sociale omgang meegemaakt.
Tegenover de woningen stonden drie la(n)gere scholen voor katholiek, openbaar en protestant onderwijs. De zuilen waren nog naast elkaar. Bij die scholen. Niet bij de woningen.
De tuinfeesten begin jaren 60 waren legendarisch, de vriendschappen intens en het genot om er te mogen wonen groot. We wisten niet beter, maar we wilden ook niet beter weten.
Stoepranden in 1963 kon geheel zonder tussen de auto’s door, blikkiesbuut op de schoolpleinen (en maar zoeken) en ‘een schoolplein onder water zetten om te kunnen schaatsen’ zijn mooie herinneringen.
Mooie herinneringen. Dit waren ze al wat langer. Na de gloriejaren 1955 tot 1975 ging de straat wat gevolgen krijgen van strenge uitloop en minder strenge inloop.
De Tinaarlostraat werd minder de straat die we ons herinnerden.
En nu in 2010 lukt het niet meer om de herinnering te ondergaan. Ook onze woningen worden (of zijn) gesloopt. Ze maken plaats voor nieuwe huizen. Ze vormen een nieuwe toekomst.


SOCIAAL NETWERK TINAARLOSTRAATWe waren een sociaal netwerk in die jaren, zonder dat we dit sociaal wisten.
Rob Nihot – toen uit het derde blok – en Rens Korevaar – eerste blok – vinden het inmiddels wel tijd om de sloop van de woningen om te zetten in de oprichting van herinnerde bijdragen.
Vandaar de start en het onderhoud van deze site. Een site met herinneringen, alsof ons verleden nooit is gesloopt.

HERINNERDE BIJDRAGENAls u (je) woonde en leefde in de Tinaarlostraat in de gloriejaren 1955 tot 1975 en als u wilt bijdragen met uw liefde- en respectvolle herinneringen over die jaren aan deze site, dan bent u van harte welkom.
Op deze site kan iedereen zo zijn of haar kraam op de stoep of in de tuin plaatsen (de toen jeugdigen en/of de toen ouders):
- foto’s van de (mensen in de) straat, de woningen (buiten en binnen), de tuin en de scholen; graag elke foto met een capaciteit van 800 bij 600;
- korte verhalen over uw belangrijke, prettige en/of unieke herinneringen;
- verwijzingen naar andere websites over de na-oorlogse jaren en de opbouw van onze straat en buurt (met hierop kenmerkende foto’s, bewogende beelden (super 8/16 films), verhalen en/of boeken over mensen en straatmeubilair uit onze periode).
Wilt u bij uw bijdragen vermelden: uw naam, uw huisnummer in de straat, de periode van wonen toen en uw wens voor wel of niet vermelding van uw emailadres op de site (voor contact door en met anderen).
We plaatsen dan uw bijdragen in een apart deel (pagina) van de site, zeg maar ingedeeld per blok vroegere woningen. En denkt u niet dat uw bijdragen een doubleure kunnen zijn. Stoepranden deden we ook tot onze verhuizing!!.

CONTACTU kunt uw digitale bijdragen zenden naar Rob Nihot. Adviezen of ideeën voor verdere herinnerde uitbouw van de site ontvangen Rob en Rens uiteraard ook graag.
Alvast vriendelijk bedankt voor uw bijdragen en wederopbouw van deze site. En bedankt voor vroeger!!

E-mail : Rob Nihot (website)


E-mail : Rens Korevaar (tekst)